Speciale Nordic Walking-lessen voor mensen met Parkinson | RondOm Vandaag regionaal nieuws voor Drachten en omstreken
zondag 25 oktober, 2020 02:50
Logo rondomvandaag.nl/drachten

Speciale Nordic Walking-lessen voor mensen met Parkinson

Stichting Parkinson in Beweging start met een nieuwe bewegingsactiviteit voor mensen met Parkinson. Vanaf woensdag 28 oktober worden Nordic Walking-lessen in Leeuwarden aangeboden. Een bewegingsactiviteit waarbij vrijwel alle spieren worden gebruikt, je stabiliteit ontwikkelt en je conditie verbetert, oftewel een goede oefening voor mensen met Parkinson om zo lang mogelijk fit en vitaal te blijven.


Gratis proefles
Tijdens deze lessen leer je hoe je met behulp van de nordic walking poles (stokken) wandelt. De zes groepslessen zijn voor zes tot acht deelnemers en worden op woensdagochtend van 11.30 uur tot 12:15 uur in de buitenlucht gegeven. Mensen met de diagnose Parkinson kunnen gratis een proefles meedoen om zo te kijken of dit een activiteit is die bij hen past. Zij kunnen zich voor deze kennismakingsles aanmeldenvia de website van Parkinson in Beweging www.parkinsoninbeweging.nl/nordic-walking.

Conditie, kracht en balans op peil houden
Bewegen is goed voor iedereen, maar voor mensen met de ziekte van Parkinson een absolute must. Door regelmatig op een verantwoorde manier te bewegen, houd je je conditie, kracht en balans op peil. Bewegen heeft een positief effect op je gezondheid, waardoor je gemiddeld langer zelfstandig kunt blijven functioneren en ziektesymptomen afnemen.

Stichting Parkinson in Beweging
In Nederland hebben ongeveer 50.000 mensen de diagnose Parkinson, hiervan wonen in Fryslân ongeveer 2.000 mensen. Stichting Parkinson in Beweging biedt in Fryslân sport- en bewegingsactiviteiten aan. Dans op recept en boksen zijn al succesvol gebleken en nu wordt nordic walking toegevoegd. Meer informatie over de verschillende bewegingsactiviteiten, kijk op www.parkinsoninbeweging.nl.

Meer berichten