De coronaproof setting in beeld.
De coronaproof setting in beeld. Foto: Poppodium Bolwerk Sneek

Drachtster en Sneker poppodia sturen brandbrief naar Veiligheidsregio Fryslân

Cultuur

Poppodium Iduna uit Drachten en Het Bolwerk uit Sneek hebben een brandbrief gestuurd naar de Veiligheidsregio Fryslân met het verzoek om alsnog ontheffing te verlenen zodat ze meer dan dertig bezoekers mogen ontvangen. Sinds deze zomer zijn de podia namelijk weer begonnen met het organiseren van concerten in een nieuwe zaalopstelling, die voldoet aan de huidige maatregelen waaronder het aanhouden van ruime afstand, het omschakelen van vrije staplaatsen naar verplichte, afgescheiden zitplaatsen en het in acht nemen van alle geldende regels.

Daarmee wordt een veilig coronaproof bezoek gegarandeerd. Idhuna: "Bezoekers lieten afgelopen vrijdag op social media ook meermaals berichten achter dat zij de beslissingen niet begrijpen en juist vonden dat de concerten de afgelopen maanden zo goed volgens de regels werden georganiseerd. In het belang van vele (toekomstige) bezoekers én de vele artiesten voor wie de poppodia een podium (en inkomsten) bieden, is door middel van de brandbrief een dringend beroep gedaan op de Veiligheidsregio Fryslân om het huidige standpunt te herzien."

Al drie maanden een coronaproof setting
"De schok was groot toen we afgelopen vrijdag te horen gekregen dat we van de Veiligheidsregio Fryslân geen ontheffing kregen voor het maximum van 30 bezoekers. We organiseren nu al bijna drie maanden concerten in een coronaproof setting, waarmee we hebben bewezen om voor een veilige concertbeleving te zorgen. Dit is ook bevestigd door positieve geluiden van bezoekers."

Poppodium Het Bolwerk reageert met: "Er blijven veel vragen rijzen over het besluit om ons als poppodium toch een maximum van 30 bezoekers op te leggen. Vooral omdat we al de hele zomer hebben laten zien dat we de coronamaatregelen nauwkeurig kunnen naleven en op veilige wijze ons publiek van een avond vertier en de artiesten van een podium kunnen voorzien. We hopen dat we alsnog de kans krijgen om met onze geslaagde coronaproof setting door te kunnen en weer een iets vollere zaal tegemoet kunnen zien."

Afbeelding
ALDI Drachten vanaf 15 april dicht voor verbouwing Verhalen uit de buurt 6 uur geleden
Afbeelding
Steeds meer boeren in Friesland stappen over op kruidenrijk grasland Agrarisch nieuws 8 uur geleden
Mirjam, Klaske en Tineke vertellen trots over de stappen die de praktijk heeft gezet.
Verloskundigenpraktijk Wolkom: "Voor elke ouder en iedere baby een kansrijke start" Gezondheid 8 uur geleden
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 20 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 22 uur geleden
De leden van Agora Club Súd East Fryslân houden van 4 t/m 25 april een online veiling via hun Facebookpagina. De opbrengst is bestemd voor een beleeftafel voor Odensehuis Dirk Baron in Drachten.
Agora Club 14 houdt online veiling voor Odensehuis Dirk Baron Verhalen uit de buurt 28 mrt, 15:00
De zoontjes van Edson en Majelien op plek twee en drie.
Sportschool Idrissi met eerste plek naar huis Sport 28 mrt, 08:00
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00