Afbeelding

Wtc expo Leeuwarden is klaar voor het organiseren van beurzen en evenementen in coronatijdperk!

Evenement

WTC Expo in Leeuwarden is klaar voor evenementen in het coronatijdperk van vandaag. De activiteiten worden in september weer opgestart, nagenoeg exact een half jaar na de aankondiging van de lockdown in maart. Geen luxe, maar noodzaak nu beurzen en evenementen de corebusiness vormen van de landelijk bekende beursorganisatie. De maatregelen die genomen worden zorgen er voor dat evenementen toch veilig kunnen worden bezocht. Het complex biedt daarvoor met ruim 30.000m2 voldoende ruimte en dus kansen.  

Algemeen directeur Peter Ourensma is er duidelijk over: de corona maatregelen hebben niet de voorkeur, maar zijn nu eenmaal noodzakelijk. Een nieuw normaal zal het evenwel niet moeten worden. In onze tak van sport is direct en live contact nu eenmaal erg belangrijk. Daar past een anderhalve meter maatregel niet heel goed bij. Maar iedereen heeft daar nu natuurlijk mee te maken en het speelt een rol bij alles wat momenteel wordt ondernomen. Toch kunnen we nu op verantwoorde wijze weer beurzen en evenementen gaan laten plaatsvinden. De afgelopen weken hebben we kunnen werken aan een protocol, welke is afgestemd op de geldende noodverordening. Op basis daarvan geldt dat een beurs kan worden gezien als een activiteit met doorstroom van personen, zoals dat ook bij de supermarkt of grote warenhuizen het geval is. Door de grote omvang van het gebouw, inclusief hoogte, kunnen we voldoende mensen toelaten en toch een veilig bezoek bieden. Uiteraard blijft ook de eigen verantwoordelijkheid van belang.  

De maatregelen in verband met corona zullen dan ook sterk op lijken op die men aantreft bij grote warenhuizen. Denk aan waarschuwingsborden met algemene regels, desinfectie zuilen, extra schoonmaak van toiletten enzovoorts. Een gezondheidscheck of specifiek reserveren is in dat geval ook niet voorgeschreven,  maar in ons vak is het al heel gebruikelijk dat vooraf online kaarten worden gekocht. We zullen de online verkoop komend seizoen verder stimuleren. Zo zal het voortaan ook online mogelijk te zijn om kaartjes te kopen voor de supervlooien. In een geval het noodzakelijk is kunnen de beschikbare gegevens ondersteunen bij een contact onderzoek, alles binnen de kaders van de privacy. 

WTC Expo wil in september vol enthousiasme weer beginnen met het aanbieden van activiteiten. Eerst met kleinere evenementen. Daarna volgen de grote landelijke beurzen. De stemming voor onze grote beurzen zoals de Landbouwbeurs (december), Caravana (januari) en Boot Holland (februari) is positief. Dat geeft vertrouwen in het komende seizoen. 

We staan dan ook te trappelen om weer te mogen beginnen met het organiseren van diverse beurzen en evenementen. Wil je meer weten? Bezoek dan onze website via wtcexpo.nl en bekijk ons beursagenda. 

Agenda supervlooi 2020
27 september
11 oktober
8 november
29 november
26 december (2e kerstdag)

Agenda beurzen
9 t/m 11 december 2020  De Landbouwbeurs Leeuwarden
21 t/m 26 januari 2021 Caravana
12 t/m 16 februari 2021 Boot Holland
12 t/m 14 maart 2021 Vrouw!
23 en 24 maart 2021 BCDN

Kijk voor de actuele agenda, nieuws en Corona update op ons website: www.wtcexpo.nl

Afbeelding
ALDI Drachten vanaf 15 april dicht voor verbouwing Verhalen uit de buurt 3 uur geleden
Afbeelding
Steeds meer boeren in Friesland stappen over op kruidenrijk grasland Agrarisch nieuws 5 uur geleden
Mirjam, Klaske en Tineke vertellen trots over de stappen die de praktijk heeft gezet.
Verloskundigenpraktijk Wolkom: "Voor elke ouder en iedere baby een kansrijke start" Gezondheid 5 uur geleden
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 17 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 19 uur geleden
De leden van Agora Club Súd East Fryslân houden van 4 t/m 25 april een online veiling via hun Facebookpagina. De opbrengst is bestemd voor een beleeftafel voor Odensehuis Dirk Baron in Drachten.
Agora Club 14 houdt online veiling voor Odensehuis Dirk Baron Verhalen uit de buurt 22 uur geleden
De zoontjes van Edson en Majelien op plek twee en drie.
Sportschool Idrissi met eerste plek naar huis Sport 28 mrt, 08:00
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00