Afbeelding
Foto: De Lawei

Theater De Lawei krijgt 49.000 euro voor coronamaatregelen

Cultuur

Het Kickstart Cultuurfonds geeft 1 miljoen euro aan 33 theatersKickstart Cultuurfonds helpt theaters coronaproof te maken, zo heeft het op 1 september bekend gemaakt. Theater De Lawei in Drachten is één van hen en krijgt ruim 49.000 euro om het theater coronaproof te maken.

Bij Kickstart Cultuurfonds – een initiatief van de BankGiro Loterij, VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de VandenEnde Foundation, in samenwerking met diverse andere private fondsen - konden theaters konden vanaf 10 augustus een aanvraag indienen om hun gebouwen en zalen coronaproof te maken en zo het publiek weer op een veilige, goede manier te kunnen ontvangen. 

Op www.kickstartcultuurfonds.nl verschijnt elke week een overzicht van de toekenningen. Daar is ook te zien welke categorieën op welk moment een aanvraag kunnen doen. Zo krijgen theaters in de week van 7 september nog een keer de gelegenheid een aanvraag bij Kickstart Cultuurfonds in te dienen.

Onder andere acteurs als 'publieksregelaars'
Schouwburg De Lawei is een van de grotere theaters in het noorden van het land. Het is voor de schouwburg van belang de verschillende publieksstromen naar de drie theaterzalen en filmzaal in goede banen te leiden, conform de gestelde protocollen. Daarom zet het theater - naast een uitgebreide routing met kleuren - een aantal ‘publieksregelaars’ in: professionele acteurs die het publiek op theatrale manier de weg wijzen.

Directeur Stef Avezaat vertelt: ‘Wat ontzettend fijn dat het Kickstart Cultuurfonds ons plan ondersteunt! Daarmee wordt het mogelijk om binnen de 1,5 meter maatregelen op een leuke, theatrale maar vooral ook veilige manier het publiek een onbezorgd avondje uit te laten beleven. Juist nu in deze bizarre tijd waarin kunst en cultuur kunnen verbinden. Daarmee geven we invulling aan ons motto: ‘De Lawei, altijd applaus!’ Zonder steun van het Kickstart Cultuurfonds was dat niet mogelijk geweest. Een applaus voor het Fonds!’

Over Kickstart Cultuurfonds
Kickstart Cultuurfonds is een initiatief van de BankGiro Loterij, VSBfonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds en de VandenEnde Foundation. Zij werken sinds 2012 samen in het Blockbusterfonds en hebben opnieuw de handen ineen geslagen. Met het nieuw opgerichte - en tijdelijke - Kickstart Cultuurfonds geven zij de culturele sector ondersteuning voor theaterproducties, tentoonstellingen en concerten in de anderhalvemeter-samenleving. Hiervoor is ruim 16 miljoen euro bijeen gebracht. Andere private fondsen en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap hebben zich bij dit initiatief aangesloten: Stichting Droom en Daad, Ammodo, Fonds 21, Zadelhoff Fonds/Zadelhoff Cultuur Fonds, Fonds 1818 en Stichting Zabawas.

Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 12 minuten geleden
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 14 uur geleden
Afbeelding
Ouderavond 'Lekker slapen kleintje (0-4 jaar)' Zorg & Welzijn 17 uur geleden
Tijdens LEFF wordt er samen gekookt.
'LEFF gaat niet over afvallen, maar over kennis delen' Gezondheid 20 uur geleden
Afbeelding
Start kaartverkoop Grondproeven: culinair muziektheater over een boerenbedrijf in transitie Cultuur 22 uur geleden
Afbeelding
Draag bij aan het voortbestaan van de bij Natuur 22 uur geleden
Liva met de twee boeken die ze heeft voorgelezen: 'Lampje' en 'Films die nergens draaien'
Liva Hoekstra is dit jaar de Voorleeskampioen van Smallingerland Educatie 17 apr, 16:00
Afbeelding
"Spot de reusachtige mammoet, indrukwekkende sabeltandtijger en de brullende holenbeer!" Algemeen 17 apr, 12:00