Afbeelding
Foto: Dierenambulance Zuidoost Friesland

Varkentje na twee dagen eindelijk gevangen

Zorg & Welzijn

Na een speurtocht van twee dagen is het varkentje dat bij Twijzelerheide was ontspant uiteindelijk gevangen en overgebracht naar Zorgboederij Schildmeer. De vrijwilligers van dierenambulance Zuidoost Friesland uit Drachten - dat ook Ooststellingwerf in het werkgebied heeft - heeft er een mooi verslag met foto's over gemaakt en dat luidt als volgt:

"Maandag hadden we een melding gekregen dat er een varkentje was gedumpt in een maisveld bij Twijzelerheide. Dinsdagochtend hebben we daar een van vangkooi geplaatst, na maandagavond een poging te hebben gedaan hem te vangen, met in de hoop dat hij daarin zou lopen, helaas was dat niet het geval."

"Dinsdagavond werden we door een boer iets verderop gebeld dat het varkentje bij hem in het weiland was. De boer heeft hem peren gevoerd en direct ons gebeld. We zijn ter plaatse gekomen en varkentje had de benen genomen nadat de boer zich twee tellen had omgedraaid."

"Woensdagavond kwam hij bij de boer in de geiten weide terecht waar de boer de weide heeft afgezet met stroomdraad zodat hij niet meer kon ontsnappen. We hebben in overleg met de politie besloten om hem te laten verdoven door de politie mede omdat, de boer aan een drukke weg woont waar veel verkeer langs komt en het te gevaarlijk kon worden voor het wegverkeer."

"We hebben deze dagen heel fijn samen gewerkt met een medewerker van de Fugelpits uit Moddergat die ter plaatse kwam om ons te assisteren en met Zorgboerderij Schildmeer waar het varkentje opgevangen is en daar verzorgt word en mag blijven. Nadat de verdoving ingewerkt was hebben we hem in de bench gelegd en overgedragen aan de medewerker van Zorgboerderij Schildmeer.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
ALDI Drachten vanaf 15 april dicht voor verbouwing Verhalen uit de buurt 5 uur geleden
Afbeelding
Steeds meer boeren in Friesland stappen over op kruidenrijk grasland Agrarisch nieuws 7 uur geleden
Mirjam, Klaske en Tineke vertellen trots over de stappen die de praktijk heeft gezet.
Verloskundigenpraktijk Wolkom: "Voor elke ouder en iedere baby een kansrijke start" Gezondheid 7 uur geleden
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 19 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 21 uur geleden
De leden van Agora Club Súd East Fryslân houden van 4 t/m 25 april een online veiling via hun Facebookpagina. De opbrengst is bestemd voor een beleeftafel voor Odensehuis Dirk Baron in Drachten.
Agora Club 14 houdt online veiling voor Odensehuis Dirk Baron Verhalen uit de buurt gisteren
De zoontjes van Edson en Majelien op plek twee en drie.
Sportschool Idrissi met eerste plek naar huis Sport 28 mrt, 08:00
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00