Afbeelding

Rij nu ook elektrisch in je bedrijfswagen

Auto & Stijl

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Niet alleen zorg je hiermee beter voor het milieu, het is (na de investering) ook vaak beter voor de portemonnee. Daarnaast zijn deze wagens welkom in milieuzones en kun je rekenen op diverse subsidies van onder andere de EU, het rijk en in sommige gevallen zelfs de gemeente. Niet gek dus als je als ondernemer ook graag een elektrische bedrijfswagen wil gebruiken. Gelukkig zijn hiervoor een aantal mooie types van verschillende merken op de markt. Volgens de ANWB zijn de Mercedes-Benz eVito, de Nissan e-NV200, de Renault KANGOO Z.E en MASTER Z.E en de Volkswagen e-Crafter de meest verkochte elektrische bestelbusjes en bedrijfswagens in Nederland.

Ook in 2020 komen er een paar nieuwe elektrische bedrijfswagens op de markt. De Fiat E-Ducato is één hiervan en zal over een paar maanden een leveringsstart maken. Deze elektrische bus heeft een groot formaat en is erg ruim. Daarnaast kun je naar wens het accupakket samenstellen en kiezen tussen 47 kilowattuur (goed voor 220 kilometer) of 79 kilowattuur (waarbij je al snel 360 kilometer kunt afleggen). 6,6 kW op één fase is de standaard, driefaseladen met 11 kW en 22 kW zijn optioneel en daar zul je waarschijnlijk die in de buidel voor moeten tasten. Snelladen gaat met 50 kW. Qua rijbereik scoort deze nieuwe Fiat fantastisch. Verwacht wordt dat hij in ieder geval twee van de populairste elektrische bedrijfsbusjes zal gaan inhalen, de Mercedes en de Renault MASTER Z.E.

Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 1 uur geleden
De leden van Agora Club Súd East Fryslân houden van 4 t/m 25 april een online veiling via hun Facebookpagina. De opbrengst is bestemd voor een beleeftafel voor Odensehuis Dirk Baron in Drachten.
Agora Club 14 houdt online veiling voor Odensehuis Dirk Baron Verhalen uit de buurt 4 uur geleden
Afbeelding
ALDI Drachten tijdelijk dicht voor verbouwing Verhalen uit de buurt 7 uur geleden
De zoontjes van Edson en Majelien op plek twee en drie.
Sportschool Idrissi met eerste plek naar huis Sport 11 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 23 uur geleden
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 27 mrt, 18:00
Gerrit en Els willen nooit meer weg uit Heerenhage.
Op pad met camper, boot of motor, maar altijd komen Gerrit en Els weer thuis in Heerenhage Wonen 27 mrt, 12:00
Afbeelding
Van Dal mannenmode viert Waanzinnige Winkelweek Algemeen 27 mrt, 08:00