donderdag 4 juni, 2020 15:25
Logo rondomvandaag.nl/drachten
Stockfoto BankGiro Loterij-ambassadeur Robert ten Brink
Stockfoto BankGiro Loterij-ambassadeur Robert ten Brink (Foto: Jurgen Jacob Lodder)

Inwoonster uit Wijnjewoude verrast met 1 miljoen euro van BankGiro Loterij

WIJNJEWOUDE - Een droom is werkelijkheid geworden voor een inwoonster uit Wijnjewoude. Zij heeft in de trekking van de BankGiro Loterij een bedrag van 1 miljoen euro gewonnen. De winnares werd verrast met een videogesprek vanuit het Scheepvaartmuseum, een van de culturele partners van de BankGiro Loterij. 

Ambassadeurs BankGiro Loterij blijven even thuis 
Gewoonlijk reikt een ambassadeur van de BankGiro Loterij de 1 miljoen euro cheque live aan de winnaar uit bij een van de culture partners die de loterij ondersteunt. Die feestelijke uitreikingen slaat de loterij voorlopig over vanwege de voorschriften rond het coronavirus. Winnaars worden nu telefonisch of per brief op de hoogte gesteld van het goede nieuws.

De winnares (64) is blij verrast: "Dit is de eerste maand dat ik meespeel! Ik ga wat aan de kinderen geven."

Deelnemers én cultuur winnen bij BankGiro Loterij
De BankGiro Loterij maakt iedere dag de winnaar van een prijs bekend. Alle dagen gaat er 10.000 euro uit, elke week 100.000 euro en iedere maand wint een deelnemer van de loterij maar liefst 1 miljoen euro. De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland: niet alleen deelnemers winnen, ook tal van culturele organisaties zoals musea, molens en monumenten. Met minimaal 40 procent van ieder lot dragen 700.000 BankGiro Loterij-deelnemers maandelijks bij aan cultuur in Nederland. Hierdoor kon de Loterij in 2020 een recordbedrag van 84,3 miljoen euro verdelen onder 77 culturele organisaties.

Meer berichten