Het hybride matras van Frieschen Bedden
Het hybride matras van Frieschen Bedden

Frieschen Bedden brengt uniek matras op de markt

Bedrijf in beeld

JOURE - Veel mensen verlangen naar het comfort van een waterbed, maar durven die sprong nog niet wagen. Voor die mensen heeft Frieschen Bedden een uniek matras ontwikkelt; het hybride matras. Een combinatie van een normale boxspring en een waterbed, waardoor je zowel de voordelen van een boxspring als het comfort van een waterbed kan ervaren. Het is de eerste keer dat zo’n bed op de markt wordt gebracht.

Frieschen Bedden heeft jarenlange ervaring in het maken van boxsprings, matrassen en waterbedden. Doordat ze al hun producten zelf op ambachtelijke manieren maken, kunnen ze een bed maken die precies past bij de wensen van de klant. Jelco, één van de oprichters van Frieschen Bedden, merkte dat er vraag was naar een bed die nog niet bestond: “Veel mensen willen graag het comfort van een waterbed, maar zijn toch nog wat huiverig. Er is een hardnekkig misverstand dat het klotsbedden zijn. Daarnaast past een waterbed ook niet bij iedereen. Ze passen niet op een normale lattenbodem en zijn ontzettend zwaar. Dat maakt dat je niet zomaar je bed kan verplaatsen.”

Jelco en zijn collega’s gingen dus op zoek naar een oplossing voor mensen die wel de lusten, maar niet de lasten van een waterbed wilden ervaren. “We ontwikkelden het hybride matras,” legt Jelco uit: “Hybride betekent dat een product bestaat uit twee tegenstellingen. Het is een schuimmatras met daarin een klein watermatras en een elektrisch warmte-element.” 

In het watermatras zit 70 liter, veel minder dan in een normaal waterbed, waar zo’n 600 tot 700 liter in past. Toch hoef je niets van het comfort van een waterbed in te leveren. Jelco: “Het voordeel van een waterbed is dat het in de zomer koel blijft en in de winter is het bed eenvoudig op te warmen het het warmte-element. Hij is echter veel minder zwaar en past dan ook op een gewoon lattenbodem. Het schuimmatras vormt zich helemaal naar je lichaam, waardoor je zeker bent van een goede en onafgebroken nachtrust. Draaien is ook veel eenvoudiger op dit bed, in vergelijking met een regulier waterbed.”

Iedereen zal baat hebben bij het matras, maar het voor mensen met spierziektes of reuma heeft het ook een medische toepassing: “Als je last hebt van je spieren of botten, kun je veel baat hebben bij warmte. Normale matrassen kun je niet verwarmen. Je hebt wel elektrische dekens, maar die doe je uit als je gaat slapen. Het warmte-element kan de temperatuur van het bed echt regelen en gelijk houden. Je stapt dus in een warm bed en komt daar ook uit.”

Voor warme slapers is het hybride matras van Frieschen Bedden ook een uitkomst. Het watermatras en het schuimmatras gaan zo goed samen dat broeiing in het matras niet voorkomt. 

Frieschen Bedden maakt al jaren unieke slaapsystemen voor heel Nederland. Ze zijn gespecialiseerd in boxsprings, matrassen en waterbedden, die ze zelf op authentieke manier maken op in hun werkplek in Joure. Het team is klein, waardoor je altijd contact hebt met hetzelfde vertrouwde gezicht: “Degene die je helpt in de winkel, helpt ook mee met het ontwikkelen van uw bed en komt deze ook bezorgen en installeren bij u thuis. Dat hoort bij onze service. Als je bij ons een bed bestelt kun je hem kosteloos naar uw eigen voorkeuren aanpassen. De prijs die je ziet is altijd all-in.” 

Bent u benieuwd geworden naar de hybride matras of wilt u één van de eerste zijn die dit bed in uw slaapkamer heeft staan? Kom dan eens langs bij Frieschen Bedden in Joure (Handelswei 6, 8501 XJ Joure) of ga naar de website https://frieschen.nl/ 

Klik op het logo om naar de site te gaan

Afbeelding
ALDI Drachten vanaf 15 april dicht voor verbouwing Verhalen uit de buurt 3 uur geleden
Afbeelding
Steeds meer boeren in Friesland stappen over op kruidenrijk grasland Agrarisch nieuws 5 uur geleden
Mirjam, Klaske en Tineke vertellen trots over de stappen die de praktijk heeft gezet.
Verloskundigenpraktijk Wolkom: "Voor elke ouder en iedere baby een kansrijke start" Gezondheid 5 uur geleden
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 17 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 19 uur geleden
De leden van Agora Club Súd East Fryslân houden van 4 t/m 25 april een online veiling via hun Facebookpagina. De opbrengst is bestemd voor een beleeftafel voor Odensehuis Dirk Baron in Drachten.
Agora Club 14 houdt online veiling voor Odensehuis Dirk Baron Verhalen uit de buurt 22 uur geleden
De zoontjes van Edson en Majelien op plek twee en drie.
Sportschool Idrissi met eerste plek naar huis Sport 28 mrt, 08:00
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00