Afbeelding

Buitencentrum Drents-Friese Wold organiseert het hele jaar activiteiten

Natuur

Buitencentrum Drents-Friese Wold in Appelscha is een perfect begin voor een tocht door het Nationaal Park. Binnen kun je ervaren, wat er buiten allemaal te beleven valt. 

Je hoeft niet op je eigen houtje het bos te verkennen. Het Buitencentrum organiseert het gehele jaar door excursies en andere activiteiten. Tevens zijn er tal van mogelijkheden voor groepen. Wij maken graag een programma op maat. Kinderen kunnen buiten genieten van het speelbos en de diverse doe-en ontdekpaden. 

Excursies
Welke vogels hoor je nu eigenlijk allemaal? Hoe kun je het beste reeën spotten? Hoe weet je waar ze gelopen hebben en of ze in de buurt zijn? Dat hoor je van de boswachter. Hij leert je alle herkenningstekens zien. Bijvoorbeeld tijdens de wildernistochten of reeënexcursies. In vakanties zijn er volop activiteiten en excursies voor jong en oud. Beleef de zonsondergang tijdens één van de zomeravondwandelingen of nog unieker: een vollemaanactiviteit.

Doe- en ontdekpaden
Blootvoets over wiebelende boomstammen, een bed van dennenappels en dwars door de modder. Durf jij het blotevoetenpad in het Drents-Friese Wold aan? Een avontuurlijke wandeling waar de natuur via je tenen naar binnen kruipt, ook geschikt voor kinderfeestjes en bedrijfsuitjes.

Jonge kinderen kunnen ook als heuse kabouter het kabouterpad lopen. Kinderen die de Boswachteracademie willen volgen om meer te leren over het werk van de boswachter kunnen het Hulpboswachterspad lopen. Tijdens de tocht leren zij alles over het werk van de boswachter. Aan het einde van de route ontvangen zij in hun logboek een handtekening en zijn daarmee officieel hulpboswachter. Het familiepad (2,2 km) is volledig verhard. Het is geschikt voor families en mensen met een kinderwagen en rolstoel.

Boswachterslab
Kom eens een kijkje nemen in het kantoor van de boswachter. De sfeer is die van een combinatie tussen een rariteitenkabinet en een biologisch veldstation waar je van alles kunt ontdekken. Elke maand worden er leuke activiteiten georganiseerd en kan je met de boswachter mee op Woldsafari met na afloop een Boswachtersspreekuur. Ook is er de mogelijkheid om je eigen vondsten tentoon te stellen in het Boswachterslab.

Bij bosbrasserie IJgenweis eten & drinken verrassen wij u met een heerlijk kopje koffie of een lunch op onze 'eigen wijze'.
Voor meer informatie en overige activiteiten kunt u kijken op: www.staatsbosbeheer.nl/drentsfriesewold
www.facebook.com/StaatsbosbeheerDrentsFrieseWold

Buitencentrum Drents-Friese Wold
Terwisscha 6a, 8426 SJ Appelscha
Telefoon 0516-464020
drentsfriesewold@staatsbosbeheer.nl

De leden van Agora Club Súd East Fryslân houden van 4 t/m 25 april een online veiling via hun Facebookpagina. De opbrengst is bestemd voor een beleeftafel voor Odensehuis Dirk Baron in Drachten.
Agora Club 14 houdt online veiling voor Odensehuis Dirk Baron Verhalen uit de buurt 57 minuten geleden
Afbeelding
ALDI Drachten tijdelijk dicht voor verbouwing Verhalen uit de buurt 3 uur geleden
De zoontjes van Edson en Majelien op plek twee en drie.
Sportschool Idrissi met eerste plek naar huis Sport 7 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 19 uur geleden
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 21 uur geleden
Gerrit en Els willen nooit meer weg uit Heerenhage.
Op pad met camper, boot of motor, maar altijd komen Gerrit en Els weer thuis in Heerenhage Wonen 27 mrt, 12:00
Afbeelding
Van Dal mannenmode viert Waanzinnige Winkelweek Algemeen 27 mrt, 08:00
Afbeelding
Van Dal mannenmode viert Waanzinnige Winkelweek Algemeen 27 mrt, 08:00