Johan Kamsma overhandigt de cheque aan Mirjam Kramer
Johan Kamsma overhandigt de cheque aan Mirjam Kramer Foto: RondOm Vandaag

Winnaar Kamsma-actie neemt cheque in ontvangst

Algemeen

DRACHTEN - Hoewel het coronavirus het land teistert was Kamsma Schoenen in Drachten gewoon open. Een feestelijke aangelegenheid stond op de planning! Mirjam Kramer, de winnaar van de Kamsma actie, kwam de cheque in ontvangst nemen en zocht gelijk een paar mooie stappers uit: "Ik werk in de zorg, dus het werk gaat gewoon door. Goede sneakers zijn zeker belangrijk."

Johan Kamsma van Kamsma Schoenen Drachten was aanwezig om de cheque officieel te overhandigen, uiteraard zonder een handdruk, maar met een elleboogboks. Na de overhandiging ging Mirjam gelijk op zoek naar de perfecte schoen. Ze is op zoek naar een mooie sneaker die ze tijdens haar werk als helpende bij ZuidOostZorg, maar ook gewoon in haar vrije tijd, onder een mooie spijkerrok. Bij binnenkomst was haar oog al gevallen op een paar beige sneakers die voor een deel uit suède bestaat. Die gaat ze nu dan ook gelijk passen. 

Terwijl de vriendelijke medewerkster van Kamsma schoenen haar maat in het magazijn opzoekt gaat Mirjam nog even verder kijken. Schoenen zijn voor haar erg belangrijk. "Ik sta soms zes uren per dag op mijn voeten, als je schoenen dan niet lekker zitten..." Mirjam is werkzaam bij Voltawerk, een woonzorgcentrum van ZuidOostZorg waar mensen met dementie wonen. Door de coronacrisis zijn de deuren van het woonzorgcentrum nu dicht en wordt er extra van Mirjam verwacht. "Mijn telefoon staat aan, ook nu, want je weet maar nooit of ze mij nodig hebben."

Ook in de winkel van Kamsma Schoenen is het rustiger dan normaal. Er zijn wel wat klanten, maar volgens Johan is het inderdaad veel minder druk. Ondanks dat blijft de winkel, met aangepaste openingstijden, toch gewoon open. De medewerkers nemen alle voorzorgsmaatregelen en het is ook mogelijk om thuis een aantal schoenen te passen. Johan zelf gaat vanmiddag nog naar een gezin met drie kinderen. De winkel is net weer aangevuld met een mooie en kleurrijke zomercollectie. Vooral sneakers zijn nu weer helemaal in. Net als Mirjam bent ook u van harte welkom!

Mirjam heeft intussen de schoenen gepast en met stevige tred een paar rondjes door de winkel gelopen. Ja, dit moeten ze zijn: "Ik ben geen moeilijke shopper! Als ze lekker lopen, dan ben ik verkocht. Dat is voor mij het belangrijkste." De bon, nog geen kwartier geleden in ontvangst genomen, levert ze weer in en tevreden met haar aankoop stapt ze weer op de fiets. Hopelijk helpen haar nieuwe schoenen met het belangrijke werk dat ze doet.

Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 6 uur geleden
Beeld ter illustratie
Meer natuur in polder Siderius bij Earnewâld Natuur 9 uur geleden
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 12 uur geleden
Afbeelding
Wat is er te doen tijdens Koningsdag in Drachten? Evenement 16 uur geleden
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 23 apr, 18:00
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 14:00
Afbeelding
Rosie nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 13:03
Afbeelding
Rein Albert Ferwerda op piano en orgel in de Doopsgezinde Kerk in Drachten Evenement 23 apr, 10:00