Afbeelding
Foto: De Wilde Winkel/FLower Power Markt/Breien met Agnes

Nog geen plannen deze zondag? Bezoek de Flower Power Markt

Evenement

LEEUWARDEN - Wil je je laten informeren en inspireren over een duurzame, gezonde en kleurrijke levensstijl? Kom dan zondag 8 maart naar de Flower Power Markt in de Neushoorn in Leeuwarden. De Flower Power Markt is een markt met workshops over (h)eerlijk (lokaal) eten, ruilen, delen & repareren, natuurlijke gezondheid, groen & zelf(voorzienend) aan de slag en creatieve & kleurrijke levensstijl.

De markt is geopend van 11.00 tot 17.00 uur.

Op markt kun je heerlijk sneupen, inspiratie opdoen en shoppen! Zo vind je er trendy handgemaakte producten, kleurrijke designer & alternatieve kleding, eigenzinnige sieraden, kinderkleding & accessoires, natuurlijke verzorgingsproducten, (vintage) woonaccessoires, en andere hippe duurzame goodies. Lees meer over het aanbod op de markt.

Nieuw deze editie is dat we samenwerken met allerlei toffe partijen die elk hun eigen stempel zullen drukken op de markt! Zo kun je alvast een stukje Geluksroute lopen (van de bekende Geluksroute Leeuwarden) en  samen met  de Wilde Winkel  gaan we  een stekjes muur  (waarvoor we nu alvast joint buisjes aan het inzamelen zijn) maken en toveren we vergeten kennis tevoorschijn ! 

Mienskips projecten 
Daarnaast komen er mooie Mienskips projecten. BijenFlinterLint, Groene Voeten en Roze breien voor diversiteit. Onze manier om vooruitgang op het gebied van natuur en sociale acceptatie te ondersteunen.

Agnes (van Roze breien voor diversiteit) bijvoorbeeld pakt strijdbaar de breipennen op! De komende tijd maakt zij zich hard voor een diverse en inclusieve samenleving door samen te breien aan een enorme roze verbindingsdeken met roze materiaal. Iedereen is welkom mee te breien, ongeacht je breikunde of brei-niveau, om je zo te verbinden aan deze boodschap: een inclusieve samenleving.

Roze zaterdag 2020 
In 2020 komt roze zaterdag naar het noorden: in het weekeinde van zaterdag 20 juni 2020 vindt de landelijke viering plaats vanuit Leeuwarden. Roze zaterdag heeft als doel de acceptatie in (seksuele) diversiteit te bevorderen.  Agnes wil Roze Zaterdag in Leeuwarden aangrijpen om mijn kracht in te zetten om wederom grote groepen mensen aan elkaar te verbinden in een gemeenschapsproject (mienskipsproject in het Fries) om zo bij te dragen aan het dichterbij elkaar brengen van groepen mensen met verschillende seksuele voorkeuren.

Activiteiten
De hele dag door is er de mini-workshop  stenen beschilderen (voor kinderen en volwassenen) . Ook kun je een massage nemen, zaden lenen bij de Zadenbibliotheek Fryslan, sneupen tussen 2e hands boeken, ambachtelijke bonbons proeven,  de geluksroute lopen ,  stekjes ruilen bij de Wilde Winkel , én natuurlijk genieten van de gezellige sfeer!

Wie een reden zoekt zijn kleding- en/of en boekenkast eens op te ruimen… op de Flower Power Markt kun je deze ruilen voor frisse exemplaren. Ook zaaigoed en plantjes kunnen worden geruild.

Workshops & activiteiten programma
De markt biedt daarnaast een workshopprogramma. Dit jaar kunt je tijdens een workshop CBD-crème maken, kennismaken met de menstruatiecub, mandala maken van natuurlijke materialen of bijvoorbeeld Yin yoga met akoestische muziek ervaren. Er zijn lezingen over hooggevoeligheid en je eigen creatiekracht. Ook kun je mee op expeditie naar eetbare planten of kiezen voor een sessie Estatic Dance.

Onderstaand een opsomming van alle workshops. De programmaindeling is vanaf zaterdag (29 februari) te bekijken op de website of via Facebook

Schuursponsjes haken van sisal l Mandala van natuurlijke materialen l Bloemetjes haken l Kamerplanten stekken (ovb) l Expeditie eetbare wilde planten l Aura’s zien en voelen l CBD- creme maken l Hooggevoeligheid:je intuïtie is je gave l Meditatie bewuste creatie l Estatic Dance l Me and My CUP l Yin & Muziek l 

Voor de workshops schrijf je je in bij de organisatie (na de entree), hiervoor is de deelname beperkt. Het programma en de tijden zijn ovb. Op een mogelijke kleine materialen vergoeding na is deelname aan de activiteiten op het programma gratis.

Praktische Informatie
Adres: Neushoorn, Ruiterskwartier 41, 8911 BP Leeuwarden. Entree: 4 euro voor volwassenen, tot 12 jaar gratis entree. Bij inschrijving voor de nieuwsbrief kun je een kortingsbon downloaden. Openingstijden: 11.00 uur tot 17.00 uur. Meer informatie en het (uitgeschreven) programma is te vinden op www.flowerpower.frl

De thema's uitgelegd

- Natuurlijke gezondheid: Je écht goed voelen, zowel lichamelijk als geestelijk… dat is fijn! Gedachten en emoties beïnvloeden ons gevoel van welbehagen en omgekeerd hebben onze voeding en levensstijl invloed op onze geest. Tijdens de Flower Power Markt kunnen bezoekers ontdekken hoe je op een natuurlijk manier dichter tot jezelf komt en meer ontspant. Er is aandacht voor gezonde voeding, beweging, de kracht van edelstenen, alternatieve geneeswijze, zingen en kruidenremedies.

- Groen & Zelf(voorzienend) aan de slag: DIY (zelf doen en producten maken) is de trend. Als mens willen we zien of ervaren hoe ons eten groeit, en genieten van de voldoening van iets zelf te maken. puur koken, een eigen moestuin hebben, producten inmaken of zelf kleding (ver)maken; Je kunt er je creativiteit in kwijt. De Flower Power Markt wil mensen inspireren door te laten zien hoe leuk en eenvoudig dit kan zijn.

- Eerlijk consumeren: Kies je voor fair trade, biologisch of de laagste prijs? Op de Flower Power Markt willen we (zoveel mogelijk) duurzame alternatieven & producten aanbieden, gemaakt met respect voor mens en milieu.

- Kleurrijke levensstijl:  Het leven is mooi en daar genieten we graag van! Vier het leven alsof het altijd zomer is. Op de markt bieden we producten die het leven kleur geven; felle kleuren, mooie prints, retro & vintage, hipp(i)e jurkjes, sieraden en andere accessoires. 

- Consuminderen: De Flower Power Markt wil ook de gelegenheid bieden meer mensen te laten kennismaken met de voordelen van de deeleconomie: ruilen, delen, hergerbuiken (recyclen), tweedehands (ver)kopen en repareren. Door bewust om te gaan met spullen en diensten hoeft er minder geproduceerd te worden, Dat scheelt geld en grondstoffen en is daarnaast goed voor het milieu!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Provincie investeert bijna 300.000 euro in 80 jaar vrijheid Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Treinen en bussen ook in Fryslân 3 minuten stil Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: Hier worden in Friesland de meeste fietsen gestolen Algemeen 22 uur geleden
Ritske en zijn dochter Binnie in de showtuin van Poelman Bestratingen.
Poelman Bestratingen viert 25-jarig jubileum Algemeen 19 apr, 12:00
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 19 apr, 08:00
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 18 apr, 18:00
Afbeelding
Ouderavond 'Lekker slapen kleintje (0-4 jaar)' Zorg & Welzijn 18 apr, 15:00
Tijdens LEFF wordt er samen gekookt.
'LEFF gaat niet over afvallen, maar over kennis delen' Gezondheid 18 apr, 12:00