zondag 5 april, 2020 21:00
Logo rondomvandaag.nl/drachten
Foto: Stichting SOS voor huisdieren Friesland

Goed tehuis gezocht voor Steffi

Wij willen u voorstellen aan Steffi, een leuke kruising (teefje) en geboren in januari 2015. Het woord ‘stoer’ komt niet in haar woordenboek voor, ze is eerder een held op sokken te noemen. Steffi kan prima even alleen thuis zijn en gaat graag mee in de auto, ze wil dan wel graag op de achterbank of voorstoel zitten. Ze woont samen met een aanloopkat die ze keurig met rust laat en zelfs het kattenvoer kan op de grond blijven staan.

Als ze langs vee moet lopen dan vindt ze dit wat eng. Uiteraard is ze zindelijk. Steffi is een hond die wel eerst haar mensen (en bezoek) moet leren kennen; ze zal je eerst wat blaffend - soms met een onzeker grommetje er tussendoor - begroeten en op afstand blijven, maar als je haar in haar waarde laat dan komt ze binnen 5 minuten bij je en voel je een pootje of snuitje onder je arm, met andere woorden: kom aai me nu. Dan is de basis gelegd voor een vriendschap. 

Omdat kleine kinderen nogal eens impulsief kunnen reageren, plaatsen wij Steffi alleen bij grote kinderen. Ze loopt keurig aan de riem en kom je andere honden tegen, dan reageert ze wisselend. De ene keer wil ze spelen, de andere keer worden ze stevig weg gesnauwd. Ook in het spel met een andere hond kan ze in één keer het spel beëindigen door de ander af te snauwen. Gevochten heeft ze echter nog nooit, ze is in dit gedrag wel prima met zachte stem/hand te sturen. En als je haar netjes naast je laat lopen, kun je met gemak andere honden normaal passeren. Ze is matig waaks, en dan nog alleen als de baas thuis is; is ze alleen dan hoor je haar niet. 

Over het algemeen is Steffi een rustige hond te noemen, maar wel eentje die het zalig vindt om lange wandelingen te maken. Ze is in verleden wel gewend geweest om los te lopen, maar dit wordt nu niet veel meer gedaan. Je kunt haar overal mee naar toe nemen: als ze maar samen met de baas is, vindt ze alles goed. Gezien haar karakter en gedrag zou het fijn zijn als Steffi niet in een heel druk gezin geplaatst wordt. Heeft u nu na het lezen van Steffi’s verhaal zoiets van: wauw, die lijkt mij leuk en hoeft u geen hond die bij ieder bezoek op schoot springt, bel dan met 0561-476211 of stuur een mail naar sos.sosdier@outlook.com. 

www.sosdier.nl

Meer berichten