zondag 5 april, 2020 20:37
Logo rondomvandaag.nl/drachten
Foto:

VV Drachtster Boys hijst de regenboogvlag

DRACHTEN - Op dinsdagmiddag 25 februari om 13:30 komen VV Drachtster Boys, Sportbedrijf Drachten, COC Friesland, Tûmba en de KNVB samen voor het overhandigen van de regenboogvlag aan VV Drachtster Boys en een fotomoment. 

Sportbedrijf Drachten en VV Drachtster Boys waren te gast tijdens de bijeenkomst ‘Voetbal is voor iedereen!’ die georganiseerd werd door onder andere COC, Tûmba en de KNVB.

VV Drachtster Boys gaat de acceptatie van diversiteit in het voetbal wekelijks kenbaar maken door deze vlag te hijsen. Voorzitter Gijs Lokhorst: “Drachtster Boys wil op deze manier krachtig en helder laten zien dat iedereen, ongeacht geaardheid, ras, kleur, culturele achtergrond of wat dan ook van harte welkom is. Om te voetballen, te trainen of vrijwilliger te zijn. Wij willen een veilige omgeving bieden voor iedereen. Drachtster Boys is van en voor iedereen”

In het kader van de verenigingsondersteuning die Sportbedrijf Drachten in de gemeente Smallingerland biedt, zijn beide partijen in gesprek over de mogelijkheden en handelingen om hier dagelijks aandacht aan te besteden.

Meer berichten