woensdag 26 februari, 2020 13:34
Logo rondomvandaag.nl/drachten

Klimmen, spelen en knuffelen met dieren; Het kan bij de Naturij

DRACHTEN - Kinderboerderij De Naturij te Drachten, met ruim 175.000 bezoekers per jaar, heeft van Het Land van ANWB in de categorie Leukste uitje van Friesland ZILVER behaald voor 2019.

De Naturij staat al 46 jaar bekend om o.a. de grote Bokkenbistro (geheel vernieuwd eind 2019!)  waar je de geiten kunt aaien en knuffelen, de boerderij Maartenshoeve, het Reptielenhuis waar slangen, leguanen, schildpadden maar ook reuzenslakken, sprinkhanen en vogelspinnen zijn te bewonderen. In  de weiden lopen onze Lakenvelder koe Arja, Soay schapen, pony’s en ezels. Er zijn Husumer varkens, emoes, Vlaamse reuzen, cavia’s en nog veel meer leuke dieren.

Het restaurant heeft een uitgebreide menukaart en een groot buitenterras. Er is een grote speeltuin, waarvan de kleurrijke 8 meter hoge klimtoren de grote blikvanger is. In de Verkeerstuin met skelters kunnen de kinderen zichzelf enorm vermaken  op het mooie  geasfalteerde parcours. In het parkgedeelte zijn meerdere natuur-ontdekpaden, waaronder de Waterbeleefroute en het Blotevoetenpad.

De Naturij heeft een indoor speelparadijs, “De Speelhal” waar de kinderen het hele jaar door kunnen klimmen, klauteren, glijden en slingeren. De Speelhal heeft verder een serre, meerdere ballenbakken, een ballenmachine en een hoge klim "power"-toren met uitkijk over het Naturij terrein. Ook voor de allerkleinsten zijn er speelmogelijkheden. 

De Naturij is rolstoelvriendelijk en er zijn diverse speeltoestellen, waaronder een heuse rolstoeldraaimolen. De Naturij wil graag het samenspelen van valide en mindervalide kinderen verder te stimuleren. 

De  Naturij is rookvrij. 

Iedere  maand is  er een kleurplaatwedstrijd met leuke prijzen. Maandelijks worden er leuke activiteiten georganiseerd, zoals de Reptielendag, de Gezinsinstuif en het Waterspektakel. Zie voor alle activiteiten, arrangementen en mogelijkheden op de site 

www.naturij.nl

Meer berichten