Afbeelding

Demoteam BCD samen op weg naar de VS

Algemeen

DRACHTEN - Bingo’s organiseren, armbandjes verkopen, oliebollen bakken, de meiden van het demoteam van Bewegingscentrum Drachten zijn hard aan het werk om geld in te zamelen. Deze zomer vertrekken ze naar de Verenigde Staten om mee te doen aan de wereldkampioenschap Jazzdance. Natasja, de trainster van het team: “Het is een prachtige ervaring voor de meiden.”

€1500,- de man, dat is wat het dansteam uit Drachten nodig heeft om mee te doen aan het WK in de VS. Een deel ervan betalen zij uit hun eigen portemonnee. Het andere deel proberen ze binnen te halen via verschillende acties. Volgens Natasja is het belangrijk dat ze met originele ideeën komen: “Veel mensen zijn een beetje sponsormoe. Er zijn zoveel acties waarbij je mensen kan sponsoren. Daarom proberen we zoveel mogelijk acties te doen waar je echt iets voor terugkrijgt. Een leuk dans-armbandje, lekker oliebollen of leuke prijzen tijdens de bingo.”

Uitwisseling
Het is een aardige prijs die ze moeten betalen om mee te doen. De kosten bestaan natuurlijk uit het vliegticket, een plek om te slapen, eten en drinken, maar ook meedoen aan de wedstrijd kost geld: “Het WK wordt gehouden in het Disney Resort en entree betalen is verplicht. Dat kost per dag al snel 100 dollar. Dit bedrag is dan wel ook het inschrijfgeld” Daarnaast wordt er voor alle internationale dansers ook een uitwisseling georganiseerd: “We ontmoeten elkaar en wisselen leuke cadeaus met elkaar uit. Meestal nemen we een koffer mee met sleutelhangers van klompjes. Gewoon iets leuks om weg te geven.”

Open kampioenschap
Dit is de derde keer dat dit demoteam van BCD meedoet aan het evenement. Tijdens het weekend is er zowel een open als een gesloten kampioenschap: “Voor zowel het gesloten als open kampioenschap moet je je plaatsen,” legt Natasja uit: “Dit gebeurt tijdens een wedstrijd in Duitsland. Het team doet niet elk jaar in voor het WK: “Nee, daar hebben we geen tijd voor. De acties die we organiseren kosten zoveel moeite, en dat is moeilijk om naast je werk te doen.”

Once in a lifetime
Het gaat hoe dan ook een weekend worden die de meiden van het demoteam niet snel gaan vergeten: “Het is een prachtig evenement en een geweldige ervaring. We zijn er al zo lang mee bezig. De wedstrijd is een enorme happening, de tribunes zitten tot de nok toe gevuld, er zijn duizenden dansers om je heen. Je deelt het podium met topteams. Een once in a lifetime ervaring.”

Steun het demoteam ook!
Wil je het demoteam ook steunen? Op Facebook kun je uitvinden welke acties ze in petto hebben: www.facebook.com/demoteam.bewegingscentrumdrachten. Daarnaast kun je ook geld overmaken naar hun GoFundMe Pagina: www.gofundme.com/f/help-demoteam-bcd-naar-het-wk-in-amerika 8 februari gaan de leden van het demoteam in Drachten langs de deuren om wcpapier te verkopen. De inkomsten van deze actie gaan ook weer rechtstreeks naar hun reis.

Afbeelding
De Nederlandse vlag, die op 4 mei in het hele land halfstok hangt.
4 mei dodenherdenking in Drachten Verhalen uit de buurt 1 uur geleden
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 3 uur geleden
Afbeelding
Sloepvaren bij de Alde Feanen Recreatie & Ontspanning 5 uur geleden
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 19 uur geleden
Beeld ter illustratie
Meer natuur in polder Siderius bij Earnewâld Natuur 22 uur geleden
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column gisteren
Afbeelding
Wat is er te doen tijdens Koningsdag in Drachten? Evenement 24 apr, 08:00
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 23 apr, 18:00