Afbeelding

In beweging voor de innovatieve slagkracht van Smallingerland

Algemeen

Op maandag 27 januari 2020 om 15.30 uur wordt in de Drachtster Sluisfabriek een nieuwe beweging gestart: #hierhuistinnovatie, een initiatief van Innovatiehuis Drachten. Binnen hierhuistinnovatie gaat de Smallingerlandse O3 - Ondernemers, Onderwijs en Overheid- samen aan de slag om de innovatieve slagkracht van deze organisaties te ontketenen en zo tot vernieuwingen te komen. Tijdens de lancering presenteert het Innovatiehuis Drachten de beweging met een nieuwe website en het ondertekenen van de intentieverklaring door ondernemers, diverse onderwijsinstellingen en de gemeente.

Naast een website die de groei van #Hierhuistinnovatie inzichtelijk maakt, krijgt de beweging ook vorm door een écht huis. Een 3d geprint tafelmodel gemaakt door leerlingen van ROC Friese Poort dat reist van Ondernemers naar Onderwijs en naar Overheid. Het huis wordt in korte tijd persoonlijk overgedragen van de ene O naar de andere O. De tijdelijke eigenaren van het huis vullen deze met kennis, ideeën, vragen en wensen. Want, uiteindelijk draait het InnovatieHuis om het verzamelen en inzichtelijk maken van een relevant netwerk en kennis. Op de bijbehorende website wordt de reis van het Huis in kaart gebracht. Ook hier zijn de leerlingen van ROC Friese Poort weer bij betrokken. De eerste reis van het InnovatieHuis gaat langs 25 representanten van de drie O's. Na deze eerste cyclus wordt de balans opgemaakt en gaan deze 25 vooroplopers aan de slag met concrete projecten. Hierbij worden ze ondersteund door het Innovatieteam, bestaande uit vertegenwoordigers uit de O3 met veel affiniteit en ervaring met innovatie, vernieuwing en ondernemerschap.

Wethouder van o.a. Economische Zaken Robert Bakker overhandigt het huis tijdens het startevenement aan de eerste O(ndernemer). "Inspirerend, concreet en ludiek", zo noemt Bakker het initiatief van het Innovatiehuis. "Ik zie het grote belang van de verbinding tussen de 3 O's, want het versterken van het kennis- en innovatieniveau bij MKB-ondernemers kun je niet alleen. Samen doen én samenwerken met het onderwijs en de overheid zijn ongelooflijk belangrijk!"

Meer informatie of meebewegen? Vanaf aankomende maandag is alle informatie te vinden op website www.hierhuistinnovatie.nl

Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 3 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 5 uur geleden
De leden van Agora Club Súd East Fryslân houden van 4 t/m 25 april een online veiling via hun Facebookpagina. De opbrengst is bestemd voor een beleeftafel voor Odensehuis Dirk Baron in Drachten.
Agora Club 14 houdt online veiling voor Odensehuis Dirk Baron Verhalen uit de buurt 8 uur geleden
Afbeelding
ALDI Drachten tijdelijk dicht voor verbouwing Verhalen uit de buurt 11 uur geleden
De zoontjes van Edson en Majelien op plek twee en drie.
Sportschool Idrissi met eerste plek naar huis Sport 15 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 27 mrt, 18:00
Gerrit en Els willen nooit meer weg uit Heerenhage.
Op pad met camper, boot of motor, maar altijd komen Gerrit en Els weer thuis in Heerenhage Wonen 27 mrt, 12:00