Afbeelding

Petitie Jeugdzorg genomineerd voor Issue Award 2020

Zorg en Welzijn

De jeugdzorg petitie ondertekend door 140 gemeenten van wethouder Rob Jonkman is genomineerd voor de Issue Award 2020. De Issue Award wordt vanaf 2010 jaarlijks uitgereikt aan de persoon of organisatie die in 2019 op een opvallende, effectieve manier een onderwerp maatschappelijk en politiek wist te agenderen. Wethouder Rob Jonkman: "Het is jammer dat er eerst een petitie voor nodig is om aandacht te krijgen voor de financiële problemen die gemeenten ondervinden door een structureel tekort aan financiering van uit De Haag. Dat het kabinet dit jaar een onderzoek doet naar de gemeentelijke budgetten en mogelijk van plan is het jeugdzorgstelsel te wijzigen is een mooi resultaat van de gezamenlijke inspanning. Dat we ook nog genomineerd zijn voor de Issue Award 2020 zegt maar weer dat we maatschappelijke – en politieke vraagstukken ook echt op de agenda kunnen zetten."

De vakjury over de nominatie van de Petitie Jeugdzorg Gemeenten
Wethouder Rob Jonkman (ChristenUnie) coördineerde de petitie die is opgesteld op initiatief van vijf gemeenten. In deze petitie worden de Tweede Kamer en het kabinet gevraagd om gemeenten bij te staan en meer geld beschikbaar te stellen voor jeugdzorg. De actie kreeg snel bijval en werd door 140 gemeenten ondertekend. Het kabinet start dit jaar een onderzoek naar de gemeentelijke budgetten en is van plan het jeugdzorgstelsel te wijzigen.

Overige genomineerden
Volgens de vakjury, onder leiding van gedragswetenschapper Reint Jan Renes, zijn ook de #DOESLIEF-campagne van stichting SIRE en Agractie Nederland het afgelopen jaar de meest succesvolle initiatieven op het gebied van maatschappelijke- en politieke agendering geweest.

Vakjury
De vakjury van de Issue Award bestaat uit voorzitter Reint Jan Renes (lector Hogeschool van Amsterdam), Marjan Olfers (hoogleraar sport en recht aan de VU), Kemal Rijken (publicist, schrijver, historicus en politicoloog), Liesbeth Breeveld (hoofd communicatie van de SER), Rob de Lange (auteur en algemeen verslaggever bij het Financieel Dagblad), Guido Rijnja (adviseur communicatiebeleid Rijksvoorlichtingsdienst) en André Manning (directeur van Logeion, de beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals).

Uitreiking Issue Award 23 januari
De uitreiking van de Issue Award vindt plaats tijdens het Issuecongres op donderdag 23 januari 2020 om 17:00 uur in de Balie in Amsterdam. De prijs is een initiatief van communicatieadviesbureau De Issuemakers, dat op deze wijze het succesvol agenderen van maatschappelijke onderwerpen zichtbaar wil maken én belonen.

Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 4 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 6 uur geleden
De leden van Agora Club Súd East Fryslân houden van 4 t/m 25 april een online veiling via hun Facebookpagina. De opbrengst is bestemd voor een beleeftafel voor Odensehuis Dirk Baron in Drachten.
Agora Club 14 houdt online veiling voor Odensehuis Dirk Baron Verhalen uit de buurt 9 uur geleden
Afbeelding
ALDI Drachten tijdelijk dicht voor verbouwing Verhalen uit de buurt 12 uur geleden
De zoontjes van Edson en Majelien op plek twee en drie.
Sportschool Idrissi met eerste plek naar huis Sport 16 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 27 mrt, 18:00
Gerrit en Els willen nooit meer weg uit Heerenhage.
Op pad met camper, boot of motor, maar altijd komen Gerrit en Els weer thuis in Heerenhage Wonen 27 mrt, 12:00