vrijdag 10 juli, 2020 12:22
Logo rondomvandaag.nl/drachten

13 Spiksplinternieuwe dierenambulances

De Dierenbescherming begint vanaf deze week met de uitlevering van 13 nieuwe dierenambulances. Verdeeld over o.a. Zeeland, Eindhoven, Limburg, Noord Overijssel, Apeldoorn, Overgelder en Amersfoort worden de nieuwe auto's van het type Mercedes Sprinter aan onze ambulancediensten geleverd.

Donaties en nalatenschap
Door het hele land heeft de Dierenbescherming vele dierenambulances rijden om dieren in nood te helpen. Jaarlijks zijn dat zo'n 65.000 ritten en door de vele kilometers zijn de auto's op een gegeven moment toe aan vervanging. Op onze oproep in 2019 om te doneren voor nieuwe ambulances is massaal gereageerd. Daarnaast is er ook een nalatenschap met deze doelbestemming binnengekomen. Wij bedanken iedereen die het werk van onze dierenambulancemensen het afgelopen jaar met een gift gesteund heeft. Het resterende bedrag dat nodig was om in één keer de 13 verouderde dierenambulances te kunnen vervangen heeft de Dierenbescherming bijgelegd.

Maatwerk
De inbouw van deze compleet uitgeruste dierenambulances is gedaan door de firma A&S Vancare uit Kolham. Aan de hand van de wensen van onze ambulance- en vervoers medewerkers en de techniek van A&S zijn alle puntjes op de i gezet waarbij de veiligheid voor mens en dier voorop stond. Zo is rekening gehouden met o.a maximaal verzonken vloerroosters en een flexibele benchruimte als er bijvoorbeeld twee dieren tegelijk vervoerd worden. Verder is er volgens de laatste Europese veiligheidseisen een draai/klap stoel voor een eventuele 3e persoon gemonteerd en zijn de auto's voorzien van een draadloos te bedienen zoeklicht op het dak ten behoeve van extra veiligheid voor mens en dier bij slecht verlichte locaties.

Uitleveringen
De eerste levering staat gepland voor donderdag 13 januari in Eindhoven. De weken erna krijgen ook de ambulancediensten op andere plaatsen hun nieuwe dierenambulance.

Wij zijn zeer verheugd dat we dankzij de bijdragen van zovelen onze dierenambulancemedewerkers met dit nieuwe materiaal ook bij u in de buurt in staat stellen veilig en goed hun werk voor dieren in nood te blijven doen.

Meer berichten