maandag 6 april, 2020 16:27
Logo rondomvandaag.nl/drachten
Archief/It Fryske Gea
Archief/It Fryske Gea

Snertsjouwtocht over de heide van Bakkeveen op zaterdag 18 januari 2020

BAKKEVEEN - Vind jij anderhalf uur veel te kort voor een wandeling en ben jij in het bezit van een goede conditie? Kom dan genieten van onze sjouwtocht over de heide in natuurgebied het Mandefjild op zaterdag 18 januari van 10.00 – 15.00 uur. Deze tocht is net iets langer dan een normale wandeltocht én halverwege krijgen we een heerlijke kom snert. 

Het Mandefjild is erg geliefd onder wandelaars. Dit mooie natuurgebied ligt op de grens van Fryslân en Drenthe en kent verschillende landschapstypen, waardoor er ook een grote variatie aan planten en dieren leeft. Naast de planten en dieren die op natuurlijke wijze in het gebied zijn gekomen, hebben wij ook enkele bewoners naar het terrein gebracht. Zo leven er Drentse heideschapen die de heide beheren. Zij hebben hun eigen schaapskooi gekregen om de nacht in door te brengen. Grote kans dat we deze workaholics tegenkomen tijdens onze wandeling.

De sjouwtocht wordt begeleid door onze enthousiaste natuurgids, die je met alle liefde meer vertelt over het Mandefjild en de dieren die hier leven. Stel gerust ook vragen.

Agenda:

Excursie: Snertsjouwtocht over de heide van Bakkeveen

Datum: zaterdag 18 januari van 10.00 – 15.00 uur.

Locatie: Mandefjild

Kosten: deelname is voor leden van It Fryske Gea € 5,50 op vertoon van de ledenpas en
niet-leden betalen € 9,50 (t/m 12 jaar € 7,50).

Opgave: uiterlijk tot een dag van te voren (tot 15.00 uur) via www.itfryskegea.nl/activiteiten

of bel 0511 – 53 96 18.

Bezoek voor meer informatie de website www.itfryskegea.nl

Meer berichten