zondag 12 juli, 2020 14:07
Logo rondomvandaag.nl/drachten

Burgemeester Smallingerland gaat ‘Dakje fan Sûnenz’ uitreiken

Burgemeester Jan Rijpstra van Smallingerland reikt op 6 februari het Dakje fan Sûnenz uit. Hij roept in een videoboodschap de inwoners van Smallingerland op vooral mee te doen en mooie voorbeelden op het gebied van gezondheid in te sturen. Sûnenz heeft de inschrijftermijn voor het Dakje fan Sûnenz verlengd tot 17 januari 2020.

De burgemeester

"Hartstikke leuk", zegt Michel Dijkman, programmamanager van Sûnenz. "De burgemeester was meteen enthousiast toen we hem hiermee benaderden." Rijpstra zal tevens als voorzitter deelnemen in de jury van het Dakje fan Sûnenz. Sûnenz heeft inmiddels meerdere inschrijvingen binnengekregen. Helaas is er door een fout in het online formulier ook een aantal inzendingen niet goed verzonden. "Vervelend voor ons, maar vooral vervelend voor iedereen die de moeite heeft genomen om het formulier in te vullen." Sûnenz heeft daarom de inschrijftermijn verlengd tot 17 januari en het evenement van de uitreiking verplaatst naar 6 februari. "We hopen daarmee iedereen alsnog de kans te geven om hun mooie gezonde voorbeeld in te sturen", aldus Dijkman.

Duizend euro

Eerder al maakte Sûnenz bekend een geldbedrag van € 1.000,00 te koppelen aan de Dakjes fan Sûnenz. "Dat leek ons een leuke verrassing, voor mensen die zich al hadden ingeschreven", zegt Dijkman, die benadrukt dat het geld niet handje contantje wordt uitgedeeld. "Wij zijn een maatschappelijke organisatie die zich richt op gezondheid, dus dat geld is daar voor bedoeld." Winnaars van een Dakje fan Sûnenz mogen de prijs daarom besteden aan een gezond doel binnen Smallingerland, of kunnen van Sûnenz ondersteuning krijgen bij hun project. "We hebben enorm veel kennis op het gebied van gezondheid", zegt Dijkman, "dat delen we maar al te graag".

Het Dakje

Het Dakje fan Sûnenz is letterlijk een dakje, zoals er ook een dakje op de u van Sûnenz staat. Dijkman: "Het Dakje fan Sûnenz symboliseert waar we bij Sûnenz voor staan: Samen werken aan Gezondheid". Er zijn twee Dakjes fan Sûnenz te vergeven: ééntje voor een individu, ééntje voor een organisatie of bedrijf die zich op een mooie en sociale manier heeft ingezet voor de gezondheid van de inwoners van Smallingerland.

Bent u iemand, of kent u iemand die zich bezighoudt met de gezondheid van anderen? Geef uzelf of die ander dan nu op voor het Dakje fan Sûnenz! Meer lezen over het Dakje fan Sûnenz en opgeven kan tot 17 januari via de website van Sûnenz. www.sunenz.nl/dakje.

Meer berichten