dinsdag 4 augustus, 2020 01:53
Logo rondomvandaag.nl/drachten

Ninoe en Birk zoeken een nieuw huisje

Dit leuke duo zijn Ninoe en Birk, moeder en zoon. Beide kruising chihuahua x mopshondje. Ninoe is een gesteriliseerd teefje en geboren in oktober 2007, zoon Birk is een reutje en geboren in september 2009. Het is een hecht stel en moeten ook beslist samen geplaatst worden.

Ze kunnen goed even alleen thuis blijven, zijn vriendelijk naar bezoek, kunnen prima bij kinderen al kan Birk er soms wat bang voor zijn. Komen ze bij een wandeling honden tegen, dan doet Birk weleens wat stoer, Ninoe maakt het allemaal niet zoveel uit. Ze zijn geen katten in huis gewend, maar hebben geleerd er respect voor te hebben. Beide kunnen ze prima loslopen en houden hun baasje goed in de gaten en uiteraard zijn ze beide zindelijk. Wel heeft Ninoe na haar sterilisatie last van licht urineverlies gekregen (iets wat vaker voorkomt) en krijgt hiervoor per dag een half tabletje, wat omgerekend neerkomt op een bedrag van € 4,50 per maand. Maar door dit tabletje heeft ze ook geen klachten meer.

Autorijden vinden ze geweldig. Er zijn natuurlijk ook verschillen: zo vindt Ninoe douchen zalig, terwijl Birk het wel toe laat maar er zeker geen liefhebber van is. Ninoe is over het algemeen iets zelfverzekerder, waar Birk her en der toch wel wat volgzamer en onzekerder is en zich wat meer op zijn moeder richt. Hij ligt ook graag bij haar in het mandje.

Ninoe vind het niet zo fijn als je aan haar 'achterkantje' zit, dan heeft ze de neiging om even te gaan staartjagen'. Birk vind het niet fijn als er op de tv hard geschreeuwd wordt, bijvoorbeeld bij een voetbalwedstrijd. Maar beide zijn het zeer aanhankelijke hondjes, die ontzettend graag dicht bij de baas in de buurt willen zijn en van veel aandacht en gezelligheid houden.

Ziet u het nu helemaal zitten met dit geweldige duo, neem dan contact met ons op. Dit kan op telefoonnummer 0561-476211 of stuur een mail naar sos.sosdier@outlook.com (www.sosdier.nl)

Meer berichten