Afbeelding

In Surhuisterveen warme chocolademelk, glühwein en kleurplaten voor iedereen

Algemeen

SURHUISTERVEEN – "Ho, ho, ho!" Op zijn arrenslee is de Kerstman ook dit jaar weer te gast in het winkelhart van Surhuisterveen en hij wuift naar alle bezoekers in het winkelcentrum die hij passeert. Waar mensen zijn, is het gezellig en daar zijn heel veel mensen vooral rond deze dagen wel naar op zoek en zijn dan hier op de juiste plek. Immers, zo gezellig is er maar één.

Naast de Kerstman zijn ook Tuorke en Jurre uiteraard aanwezig bij gezellige activiteiten. Waarbij vooral de jeugd is gefocust op het duo dat ook nu weer volop kleurplaten uitdeelt. "Niet meteen weglopen", waarschuwt Jurre een meisje dat al dankbaar met haar kleurplaat naar haar vader keert. "Je krijgt er ook nog een pakketje kleurpotloden bij." Het kan niet op...

"Kijk, een blokje met een neus", wijst een echtpaar uit Zoetermeer hun dochtertje op Tuorke en Jurre. Het meisje heeft zojuist een suikerspin in ontvangst genomen en kijkt met open mond naar het Feanster duo en dan vooral naar Tuorke. Jurre verbetert de ouders: nee, dat is geen blokje, dat is een torentje. "Ah, een torentje met een neus", concludeert de moeder.

"I love you", roept een klein meisje dat beter bekend is met het duo en ze werpt een handkusje naar Tuorke. Natuurlijk krijgt ze even later ook een forse knuffel, een kleurplaat en kleurpotloden. Ook een aantal oudere dames vraagt heel vriendelijk of ze wel een kleurplaat mogen. "Kleurje, dat fyn ik sa moai wurk", legt een van hen verontschuldigend uit. Leeftijd is niet belangrijk, er is genoeg voor iedereen!

"Wilt u een sleutelhanger meneer?", vraagt Jurre even verderop. De man kijkt verbaasd op bij de kleinigheid die hem wordt aangeboden. "Hielendal om 'e nocht?" Ja, het wordt de bezoekers van Surhuisterveen allemaal aangeboden door de winkeliers, net als de warme chocolademelk, een glaasje glühwein een suikerspin en nog veel meer. "Prettige feestdagen", wensen Tuorke en Jurre een ieder toe.

Afbeelding
Afbeelding
ALDI Drachten vanaf 15 april dicht voor verbouwing Verhalen uit de buurt 2 uur geleden
Afbeelding
Steeds meer boeren in Friesland stappen over op kruidenrijk grasland Agrarisch nieuws 4 uur geleden
Mirjam, Klaske en Tineke vertellen trots over de stappen die de praktijk heeft gezet.
Verloskundigenpraktijk Wolkom: "Voor elke ouder en iedere baby een kansrijke start" Gezondheid 4 uur geleden
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 16 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 18 uur geleden
De leden van Agora Club Súd East Fryslân houden van 4 t/m 25 april een online veiling via hun Facebookpagina. De opbrengst is bestemd voor een beleeftafel voor Odensehuis Dirk Baron in Drachten.
Agora Club 14 houdt online veiling voor Odensehuis Dirk Baron Verhalen uit de buurt 21 uur geleden
De zoontjes van Edson en Majelien op plek twee en drie.
Sportschool Idrissi met eerste plek naar huis Sport 28 mrt, 08:00
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00