Afbeelding

SASSCup start Pre-order campagne

Algemeen

DRACHTEN - ZuidOostZorg is launching partner van speciale anti-knoei beker. De SASSCup, de beker die speciaal is ontwikkeld voor mensen met trillende handen, is vanaf nu te bestellen. De ontwikkelaars, Jonic Solutions, hebben daarvoor een pre-order campagne opgestart. ZuidOostZorg, de ouderenzorgorganisatie die vanaf het begin betrokken is geweest bij de ontwikkeling is 'launching partner' en heeft de eerste bestelling geplaatst.

De SASSCup

De SASSCup is een drinkbeker die speciaal is ontworpen om niet te knoeien. Een uitkomst voor mensen met bijvoorbeeld de ziekte van Parkinson of mensen die last hebben van tremoren waardoor ze trillende handen hebben. Door een speciaal ontwikkeld inzetstuk is knoeien met de SASSCup verleden tijd. De beker van de buitenkant ziet er gewoon uit, geen tuitjes of deksels meer dus. Het product wordt door mede-ontwikkelaar Elzinga & Van der Krieke geproduceerd.

Klaar voor productie

Joas Nicolai, één van de oprichters van Jonic Solutions, is al ruim drie jaar bezig om de beker te ontwikkelen. Nu is het ontwerp klaar om op de markt gebracht te worden. "Na jaren testen en ontwikkelen hebben we eindelijk het product waarvan we zeggen 'Ja, dit is het'", zegt Nicolai. Hij ontwikkelde de beker tijdens een Excellentieprogramma van de Friese Poort, het Friesland College, Philips en ZuidOostZorg. Vooral ZuidOostZorg is de laatste jaren zeer betrokken geweest bij de test- en ontwikkelfase van de anti-knoei beker. "We zijn erg blij met ZuidOostZorg als launching partner. Zij hebben de eerste 150 SASSCups al besteld en laten daarmee zien dat ze vertrouwen hebben in ons product."

Pre-order campagne

Het liefst zou Nicolai de bekers morgen al overal in de winkels hebben liggen. "Mensen wachten er ook echt op, onze berichten op social media worden heel veel gedeeld. 'Dit is iets voor jou pap', zie ik dan bij berichten staan', zegt de jonge ondernemer. Maar een product in massa produceren, dat gaat helaas niet zomaar. "Daarom zijn we deze pre-order campagne gestart", zegt Nicolai, "zodat geïnteresseerden hun beker vast kunnen reserveren en wij voldoende financiën hebben om de productie te starten." In totaal moet Jonic Solutions 4000 pre-orders binnenhalen om de productie te starten. Lukt dat niet, dan krijgen mensen die een bestelling hebben geplaatst gewoon hun geld terug. "Maar daar gaan we niet vanuit", zegt Nicolai, "die 4000 gaan we halen!" Wie één of meer SASSCups wil bestellen kan dat doen via www.sasscup.nl/webshop.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 6 uur geleden
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Rosie nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Rein Albert Ferwerda op piano en orgel in de Doopsgezinde Kerk in Drachten Evenement 14 uur geleden
Afbeelding
TV-serie Tot het Einde Gezondheid 16 uur geleden
Afbeelding
Makelaar en taxateur Yvette Westerhof denkt mee over duurzaamheid Zakelijk nieuws 22 apr, 18:00
Afbeelding
Orgelconcert Eeuwe Zijlstra in Grote Kerk Drachten Evenement 22 apr, 12:00
Afbeelding
Geen punten voor ONT in Ryptsjerk Sport 22 apr, 10:00