Afbeelding

Kerstvoorbereiding in Pier's Hiem

Bedrijf in beeld

De kerst staat weer voor de deur. Voor vele mensen breekt dan een gezellige tijd aan met vrienden en familie. Het kerstfeest zorgt ook wel voor stress, want wat ga je aantrekken? Wat staat er op het menu? Hoe zorg ik voor een leuke avond? Veel restaurants moeten aan de bak, want met al die feestdagen is de decembermaand de drukste periode. Wij vroegen aan Ineke en Brugt Jonker van Pier's Hiem in Nij-Beets: Hoe bereiden jullie je voor op kerst?

"Vanaf media september beginnen wij al met de voorbereidingen voor de kerst. Als eerste bedenken we welk menu of buffet wij gaan serveren. Welke gerechten komen op de kaart te staan, voor wat voor prijs. We denken ook na over het thema dat we willen aanhouden en welke kinderactiviteiten we organiseren voor in ons restaurant."

"Als we dit rond hebben gaan we adverteren. Dit doen we via de plaatselijke media, waar we samenwerken met redacteuren om een mooie advertentie op te maken. Natuurlijk gebruiken we ook onze sociale media accounts op Facebook en Twitter en onze website om reclame te maken. Vaste gasten informeren we via de mail. We bezoeken een groothandel of bestellen online versieringen voor in en om het restaurant."

"Bepaalde ingrediënten en gangen kunnen volgens ons echt niet missen bij het kerstdiner. Een heerlijke amuse, gerookte zalm en een kip-, kalkoen-, of wildgerecht mogen niet ontbreken. De gerechten horen vergezeld te worden van een verfrissende spoom of een heerlijke glas witte of rode wijn. Uiteraard een grand dessert."

"Sfeer is erg bepalend voor het slagen van een kerstdiner. De gastheer of vrouw kleed zich feestelijk aan naar gelang van het thema, het is ook voor hen kerst. Een tip voor de gastvrouw of heer; wees vooral jezelf! Een vriendelijke en rustige benadering geeft vertrouwen aan de gast en voorkomt stress aan tafel."

"Een restaurant eigenaar viert de kerst met de gasten en personeel van vroeg in de ochtend tot laat in de avond. Tijdens tweede kerstnacht sluiten we af met een gezamenlijke borrel met het personeel en proosten we alvast op volgend jaar. Voor ons is kerst een feest welke je in vrede en warmte met elkaar viert. Het betekend hard werken maar is ook dankbaar. Kerst is een visite kaartje om je bedrijf nog meer op de kaart te zetten."

Afbeelding
Afbeelding
Treinen en bussen ook in Fryslân 3 minuten stil Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: Hier worden in Friesland de meeste fietsen gestolen Algemeen 8 uur geleden
Ritske en zijn dochter Binnie in de showtuin van Poelman Bestratingen.
Poelman Bestratingen viert 25-jarig jubileum Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 18 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 18 apr, 18:00
Afbeelding
Ouderavond 'Lekker slapen kleintje (0-4 jaar)' Zorg & Welzijn 18 apr, 15:00
Tijdens LEFF wordt er samen gekookt.
'LEFF gaat niet over afvallen, maar over kennis delen' Gezondheid 18 apr, 12:00
Afbeelding
Start kaartverkoop Grondproeven: culinair muziektheater over een boerenbedrijf in transitie Cultuur 18 apr, 10:00