Afbeelding

Kerstvoorbereiding in Pier's Hiem

Bedrijf in beeld

De kerst staat weer voor de deur. Voor vele mensen breekt dan een gezellige tijd aan met vrienden en familie. Het kerstfeest zorgt ook wel voor stress, want wat ga je aantrekken? Wat staat er op het menu? Hoe zorg ik voor een leuke avond? Veel restaurants moeten aan de bak, want met al die feestdagen is de decembermaand de drukste periode. Wij vroegen aan Ineke en Brugt Jonker van Pier's Hiem in Nij-Beets: Hoe bereiden jullie je voor op kerst?

"Vanaf media september beginnen wij al met de voorbereidingen voor de kerst. Als eerste bedenken we welk menu of buffet wij gaan serveren. Welke gerechten komen op de kaart te staan, voor wat voor prijs. We denken ook na over het thema dat we willen aanhouden en welke kinderactiviteiten we organiseren voor in ons restaurant."

"Als we dit rond hebben gaan we adverteren. Dit doen we via de plaatselijke media, waar we samenwerken met redacteuren om een mooie advertentie op te maken. Natuurlijk gebruiken we ook onze sociale media accounts op Facebook en Twitter en onze website om reclame te maken. Vaste gasten informeren we via de mail. We bezoeken een groothandel of bestellen online versieringen voor in en om het restaurant."

"Bepaalde ingrediënten en gangen kunnen volgens ons echt niet missen bij het kerstdiner. Een heerlijke amuse, gerookte zalm en een kip-, kalkoen-, of wildgerecht mogen niet ontbreken. De gerechten horen vergezeld te worden van een verfrissende spoom of een heerlijke glas witte of rode wijn. Uiteraard een grand dessert."

"Sfeer is erg bepalend voor het slagen van een kerstdiner. De gastheer of vrouw kleed zich feestelijk aan naar gelang van het thema, het is ook voor hen kerst. Een tip voor de gastvrouw of heer; wees vooral jezelf! Een vriendelijke en rustige benadering geeft vertrouwen aan de gast en voorkomt stress aan tafel."

"Een restaurant eigenaar viert de kerst met de gasten en personeel van vroeg in de ochtend tot laat in de avond. Tijdens tweede kerstnacht sluiten we af met een gezamenlijke borrel met het personeel en proosten we alvast op volgend jaar. Voor ons is kerst een feest welke je in vrede en warmte met elkaar viert. Het betekend hard werken maar is ook dankbaar. Kerst is een visite kaartje om je bedrijf nog meer op de kaart te zetten."

Afbeelding
Afbeelding
ALDI Drachten vanaf 15 april dicht voor verbouwing Verhalen uit de buurt 3 uur geleden
Afbeelding
Steeds meer boeren in Friesland stappen over op kruidenrijk grasland Agrarisch nieuws 5 uur geleden
Mirjam, Klaske en Tineke vertellen trots over de stappen die de praktijk heeft gezet.
Verloskundigenpraktijk Wolkom: "Voor elke ouder en iedere baby een kansrijke start" Gezondheid 5 uur geleden
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 17 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 19 uur geleden
De leden van Agora Club Súd East Fryslân houden van 4 t/m 25 april een online veiling via hun Facebookpagina. De opbrengst is bestemd voor een beleeftafel voor Odensehuis Dirk Baron in Drachten.
Agora Club 14 houdt online veiling voor Odensehuis Dirk Baron Verhalen uit de buurt 22 uur geleden
De zoontjes van Edson en Majelien op plek twee en drie.
Sportschool Idrissi met eerste plek naar huis Sport 28 mrt, 08:00
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00