Boomplantmiddag Margje's Reed in kader van project 'De Griene Trijehoek' | RondOm Vandaag regionaal nieuws voor Drachten en omstreken
dinsdag 22 september, 2020 09:08
Logo rondomvandaag.nl/drachten

Boomplantmiddag Margje's Reed in kader van project 'De Griene Trijehoek'

GORREDIJK/TERWISPEL - Vanuit een bewoners initiatief uit de dorpen Gorredijk en Terwispel is het project 'De Griene Trijehoek' gestart. De bewoners hadden de wens de biodiversiteit en de landschapsbeleving aan de Margje's Reed op te waarderen.

De Margje's Reed is een belangrijk fietspad tussen de Stationsweg in Gorredijk en de Bûtewei in Terwispel. Tot voor kort stonden hier veel eiken die niet aansloegen en bleef het hekkelafval soms langer liggen waardoor er verrijking van de berm plaatsvond. De gemeente heeft bomen gekapt om nieuwe bomen en heesters te kunnen planten.

Vrijdag gaan 16 kinderen van basisschool de Treffer uit Gorredijk en 21 kinderen uit groep 7 en 8 van basisschool 'it Ambyld' uit Terwispel een mix van 22 bomen en 450 heesters planten waardoor de biodiversiteit weer wordt opgewaardeerd.

Agenda:

Datum: Vrijdag 29 november 2019
Aanvang: 13.00 uur
13:30 uur Wethouder Anko Postma plant eerste boom
Locatie: Margje's Reed, het fietspad tussen de Bûtewei in Terwispel en de Stationsweg in Gorredijk. Deze link geeft de directe locatie aan.

Meer berichten