vrijdag 10 juli, 2020 11:02
Logo rondomvandaag.nl/drachten

Fysio Bakker; voor al uw schouderklachten

Steeds meer mensen hebben schouderklachten. Pijn veroorzaakt door zwaar werk op straat of in de tuin of juist door de hele dag achter een bureau te zitten. Schouderpijn kan erg lastig zijn en heeft grote gevolgen op onder andere werkprestaties en welzijn. Herkenbaar? Bij Fysio Bakker in Drachten weten ze precies hoe ook u zo snel mogelijk van die vervelende pijn af kunt zijn. 

Schouderklachten kunnen door verschillende factoren worden veroorzaakt. Daarom is het een klacht die bij iedereen kan voorkomen. Stratenmakers, secretarissen, tuiniers, office-managers en verpleegkundigen, iedereen kan last krijgen van de schouders. Het is belangrijk dat uw schouderklachten worden behandeld door verschillende specialisten, maar u wilt niet van plek naar plek worden gestuurd. Bij Fysio Bakker in Drachten hebben ze alle specialisten onder één dak en kunt u zo snel mogelijk beginnen met een behandeling. 

Fysio Bakker heeft zich gespecialiseerd in echografie, oedeemtherapie, EPTE, shockwavetherapie en manuele therapie. Redmer Bijlsma, Carla Braaksma, Paulien de Vries en Joyce Boomsma staan voor u klaar om u van uw pijn af te helpen.

Echografie
Om erachter te komen wat uw klachten veroorzaakt kan er een echo gemaakt worden. Door echografie is het mogelijk om het gehele bewegingsapparaat te bestuderen. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat uw pijn wordt veroorzaakt door kalkafzetting, maar ook spier- en peesscheuringen zijn te zien tijdens een echo. Redmer Bijlsma is bij Fysio Bakker verantwoordelijk voor de echografie. Echografie is belangrijk voor de diagnostiek van uw pijn en onderzoekt de factoren die consequenties kunnen hebben op de behandeling. 

EPTE
Het echoapparaat van Fysio Bakker heeft ook een andere functie. Het wordt namelijk ingezet voor EPTE. Dit staat voor Percutane Electrolyse Therapie en is een relatief nieuwe behandelmethode voor chronische peesklachten. Door gebruik te maken van een echoapparaat wordt de pijnplek nauwkeurig opgezocht om vervolgens met een naaldje rechtstreeks stoom toe te dienen op die plek. Hierdoor wordt er op de pijnplek een chemisch fysiologisch proces gestart die voordelig is voor herstel. 

Manuele therapie
Schouderklachten kunnen ook andere klachten veroorzaken, zoals pijn in de nek of in de rug. Mensen die hier last van hebben stoppen dan meestal met het bewegen van pijnlijke gewrichten, maar dit heeft een tegenovergesteld effect. Je haalt dan de oorzaak van de pijn wel weg, maar krijgt minder mobiliteit. Manuele therapie kan dan een uitkomst bieden. 

Bij Fysio Bakker is Paulien de Fries verantwoordelijke voor deze therapie. Zij volgde na haar opleiding tot fysiotherapeut de driejarige opleiding tot manueel therapeut aan de SOMT in Amersfoort. Manuele therapie is een therapie dat mensen vooral kennen als ‘kraken’, maar het is veel meer dan dat. Het kan heel breed worden gebruikt en veel mensen hebben baat bij een bezoek bij een manueel therapeut.

Oedeemtherapie
Hoewel in mindere mate, kan oedeem ook de veroorzaker zijn van schouderklachten. Oedeem is vooral bekend als iets dat zich uit in de voeten en benen. Lymfeklieren in de liezen geven te veel vocht af en dit ‘zakt’ weg in de benen en voeten. Hierdoor passen patiënten bijvoorbeeld niet meer in hun schoenen. Oedeemtherapie en zwachteltherapie kunnen verlichting bieden bij deze klachten. Vrouwen die borstkanker hebben gehad kunnen last krijgen van oedeem in handen en schouders en hierdoor last krijgen van de schouders. Carla Braaksma staat voor u klaar om u te helpen als u last heeft van oedeem.

Oefenruimte
Naast al de bovengenoemde specialiteiten waarvoor u terecht kan bij Fysio Bakker is het belangrijk dat u tijdens de behandeling uw schouder ook traint. Zo kan u na de behandeling veilig weer aan het werk. Hiervoor zijn oefenruimtes beschikbaar waar u samen met uw therapeut terecht kan. Joyce Boomsma helpt u graag verder om zo snel en veilig mogelijk weer te beginnen met uw dagelijkse bezigheden. 

Bij Fysio Bakker vindt u alle specialismen onder één dak. Dus wilt u af van die vervelende pijn in uw schouders of heeft u ergens anders last, dan staan de fysiotherapeuten van Fysio Bakker voor u klaar. 

Fysio Bakker
Burgemeester Wuiteweg 33
9203 KA Drachten
0512 358 230
www.fysiobakker.nl
Meer berichten