Afbeelding

Titel European City of Sport vliegwiel voor sport, bewegen en gezondheid

Algemeen

DRACHTEN - Titel European City of Sport 2020 vliegwiel voor sport, bewegen en gezondheid
Smallingerland draagt het komende jaar de titel European City of Sport. Een groot compliment voor iedereen in Smallingerland die zich bezig houdt met sport, bewegen en gezondheid. Hierin is Sportbedrijf Drachten de aanjager van diverse samenwerkingen en evenementen in heel Smallingerland.

Deze erkenning gaat uit van de verbindende waarde van sport in het algemeen, de bijdrage die sport levert aan de kwaliteit van leven, aan het psychisch welbevinden een aan de sociale inclusie in het bijzonder. Een erkenning waar wij als gemeente én inwoners trots op mogen zijn! Deze titel verkregen wij na een bezoek aan Smallingerland van ACES Europe, de sport-uitvoeringsorganisatie van de Europese Unie. Ieder jaar wordt een sporthoofdstad, sportsteden en sportregio's gekozen. Smallingerland is hierbij één van de 17 cities of sport in 2020.

Tegearre foar in s?ne mienskip!

Een jaar lang zal daarom sport, bewegen én gezondheid extra in de schijnwerpers staan en zal als vliegwiel ingezet worden voor onze gemeenschap. Het college is blij dat Sportbedrijf Drachten met veel energie, vanuit de bestaande afspraken, deze kar gaat trekken. Zij gaan hierin gezamenlijk optrekken met ondernemers, sportverenigingen, lokale partijen en maatschappelijke partners omdat door samen te werken kansen worden gezien en uitgevoerd. Inmiddels hebben al diverse partijen, waaronder Friese Poort, Sûnenz, Jeugdfonds Sport & Cultuur en Healthy Ageing Netwerk Noord-Nederland, zich aangesloten. European City of Sport is een netwerk dat samenwerkt aan een gezondere en vitale samenleving. Het college gaat voor een gezonde leefomgeving waarin mensen van alle leeftijden mee kunnen doen aan sport en bewegen: Tegearre foar in s?ne mienskip!

Afbeelding
Afbeelding
Treinen en bussen ook in Fryslân 3 minuten stil Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: Hier worden in Friesland de meeste fietsen gestolen Algemeen 19 uur geleden
Ritske en zijn dochter Binnie in de showtuin van Poelman Bestratingen.
Poelman Bestratingen viert 25-jarig jubileum Algemeen gisteren
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 19 apr, 08:00
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 18 apr, 18:00
Afbeelding
Ouderavond 'Lekker slapen kleintje (0-4 jaar)' Zorg & Welzijn 18 apr, 15:00
Tijdens LEFF wordt er samen gekookt.
'LEFF gaat niet over afvallen, maar over kennis delen' Gezondheid 18 apr, 12:00
Afbeelding
Start kaartverkoop Grondproeven: culinair muziektheater over een boerenbedrijf in transitie Cultuur 18 apr, 10:00