Afbeelding

Tuorke en Jurre bij intocht Sinterklaas

Algemeen

SURHUISTERVEEN – In het hele dorp zijn kinderen te zien die verkleed gaan als Sinterklaas of zwarte Piet. Ze staan te wachten op de echte Sint Nicolaas uit Spanje die met zijn gevolg deze zaterdagmiddag in de haven van Surhuisterveen aankomt. Tuorke en Jurre zijn ook aanwezig bij deze intocht. Na een ontmoeting met de goedheiligman verdwijnt het Feanster duo voor vandaag echter ietwat naar de achtergrond.

"Wat een mooi huisje hè", wijst een vader z'n zoontje op Tuorke nadat hij zojuist nog een handvol pepernoten van een zwarte Piet heeft ontvangen. "Nee, dat is een torentje", verbetert Jurre die er meteen bij vertelt dat z'n naam Tuorke is en dat het jongetje 'm wel een hand mag geven. Het mannetje houdt zijn aandacht vooral gericht op het snoepgoed in z'n hand, maar vindt ook Tuorke wel leuk.

Dat er tijdens de intocht van Sinterklaas voor hen geen hoofdrol is weggelegd, vinden Tuorke en Jurre helemaal niet erg. "Er zijn vandaag zoveel kinderen naar Surhuisterveen gekomen, ze komen ook wel naar ons toe voor een high-five, een box of een knuffel", aldus Jurre die samen met Tuorke de sinterklaasstoet volgt en volop geniet van drumbandmuziek en opgewonden kinderen.

De intochtsstoet eindigt in het winkelcentrum waar het hoogtepunt van deze zaterdagmiddag volgt: op het podium mogen alle verklede sinterklaasjes en zwarte pietjes samen voor Sint Nicolaas een aantal liederen zingen en waarna er voor alle kinderen in de pakjestent een cadeautje gereed ligt.

Afbeelding
Tenzij er nog kou komt mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 6 uur geleden
Afbeelding
Nij Smellinge en ZuidOostZorg experimenteren met muziek op IC Zorg & Welzijn 9 uur geleden
De Nederlandse vlag, die op 4 mei in het hele land halfstok hangt.
4 mei dodenherdenking in Drachten Verhalen uit de buurt 12 uur geleden
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 14 uur geleden
Afbeelding
Sloepvaren bij de Alde Feanen Recreatie & Ontspanning 16 uur geleden
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 24 apr, 18:00
Beeld ter illustratie
Meer natuur in polder Siderius bij Earnewâld Natuur 24 apr, 15:00
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 24 apr, 12:00