dinsdag 2 juni, 2020 01:56
Logo rondomvandaag.nl/drachten
Foto: Allagonda Sienema

Wethouder Bakker zet eerste schop in de grond voor aanleg glasvezelnetwerk

DRACHTEN - KPN NetwerkNL is afgelopen week in het centrum van Drachten gestart met de graafwerkzaamheden voor de aanleg van het glasvezelnetwerk. Op 31 oktober gaf wethouder Robert Bakker het officiële startsein door zelf de eerste meter te graven. Naar verwachting zijn de graafwerkzaamheden na negen weken afgerond.

Eerste schop in de grond door wethouder
Hiermee zijn de graafwerkzaamheden officieel gestart. Vanaf nu legt KPN NetwerkNL het glasvezelnetwerk straat voor straat aan. "Internet is niet meer weg te denken. We gebruiken het steeds vaker voor allerlei toepassingen. Ik vind het dan ook ontzettend belangrijk dat inwoners van Smallingerland straks klaar zijn voor alle nieuwe mogelijkheden van het internet", aldus wethouder Robert Bakker.

Inwoners worden geïnformeerd

Zodra de werkzaamheden in een straat starten, informeert KPN NetwerkNL de inwoners enkele dagen van te voren. De graafwerkzaamheden duren in principe niet langer dan drie dagen.

Meer informatie

Inwoners kunnen voor alle vragen over de aanleg, planning en voordelen van glasvezel elke vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur terecht in het glasvezelinformatiepunt bij het Carillon aan de Noorderbuurt, tussen Jeans Centre en Nelson Schoenen. Kijk voor meer informatie op www.kpnnetwerk.nl.

Meer berichten