zondag 12 juli, 2020 13:48
Logo rondomvandaag.nl/drachten

Bijzondere ondernemer: Anja van 't Tsiispuntsje

15 november is het de dag van de ondernemer. Het ondernemerschap is voor veel mensen al lastig genoeg, maar sommigen kennen in hun leven nog een extra uitdaging. Anja Postmus verkoopt, ondanks haar reuma arthritis, kaas bij 't Tsiispuntsje in Drachten.

"Mijn naam is Anja Postmus, ik ben 54 jaar, en ben geboren in Vroomshoop een dorpje in Overijssel. Mijn droom was altijd om een winkel te beginnen. In 2005 kreeg in Reuma artritis, en ben ik uit de running geweest. Ik had veel pijn pijn in mijn gewrichten, en kon niet zoveel meer beginnen. Echter door een ziekenhuisopname, en goeie medicatie ben ik toch weer uit het dal geklommen, en ook weer aan het werk gegaan. omdat stil zitten geen optie is voor mij.

Dik 2 jaar geleden kwam ik terecht bij 't Tsiispuntsje. Het kleinste kaaswinkeltje van Friesland. De eigenaar kende mijn man, en sprak hem aan. Het was een leuk gesprek, en ik zei met mijn grote mond dat ik wel een kilo kaas kon snijden. Toen zei de eigenaar, 'kom maar hier en snij maar een kilo kaas!' Dit viel natuurlijk niet mee, maar er was een leuke klik. De eigenaar vroeg of ik heb af en toe wilde helpen, als het nodig was. In mijn enthousiasme zei ik natuurlijk dat hij mij altijd kon bellen. Zo ging ik hem af en toe helpen.

Als snel had ik door dat de winkel niet zo goed liep dan hij wel zou willen, en ik gaf hem wat tip en trucs, om er een mooiere en drukkere winkel van te maken. Uiteindelijk wilde de toenmalige eigenaar er toch mee stoppen en vroeg hij of ik de winkel wilde overnemen.

Ik zag er echt een hele mooi toekomst in. Maar er waren veel vragen. Kan ik dit lichamelijk aan? Hoe krijg ik meer klanten in de winkel, De inrichting had ik genoeg ideeën voor, en het leek mij machtig mooi om nu zelf eens mijn brood te mogen verdienen. Wij hakten de knoop door, na maanden overleg, en besloten het er op te wagen.

De kaaswinkel zit al 40 jaar op dit plekje, en is echt een begrip in Drachten. Het is uniek, al mijn klanten krijgen de aandacht die ik superbelangrijk vind! Iedereen mag ook heel graag bij mij komen, ik ben nooit chagrijnig, en help elke klant met een glimlach! Als ik weet dat er iemand zoveel jaar getrouwd is, krijgen de mensen een aardigheidje van mij. Is er iemand overleden, en ik hoor het, dan gaat er een kaart heen. Dit zijn zulke belangrijke dingen, en de klanten waarderen dit ook als geweldig! Soms komen ze even om een praatje, om te vertellen dat er een kleinkind is geboren, of wat de uitslag was in het ziekenhuis, of omdat het regent en ze een plek zoeken om te schuilen.

Na 2 jaar kan ik wel zeggen, dat ik nog geen dag spijt heb gehad dat ik het heb over genomen. Het wordt ook steeds drukker, en heb er intussen een collega bij die mij op drukke en bijzondere dagen helpt. De kaas die ik verkoop is van Stompetoren, een heerlijke zachte romige kaas, die speciaal wordt gerijpt. Als je die kaas eenmaal hebt gehad, wil je nooit weer anders. Ik voel mij helemaal op mijn plek in Drachten en ben een echte Fries geworden. Ik voel me hier thuis."

Houtlaan 1a,
9203 AN Drachten
https://www.tsiispuntsje.nl/
Meer berichten