Afbeelding

Proud on Stage: Totaaltheaterspektakel met zeventien acts van wereldniveau

Algemeen

DRACHTEN - Een afwisselende theatershow met zeventien acts van wereldniveau. Theater De Lawei is op zaterdag 26 oktober het decor van de derde editie van Proud on Stage. Bijna 400 castleden bezorgen het publiek een middag of avond vol show, muziek, zang en dans van topniveau. Daarbij kan men tijdens deze unieke theatersensatie genieten van vijf wereldkampioenen en meer dan tien andere topacts, waaronder zangeres Do en de beste dansgroep, het beste popkoor en de beste showkorpsen van de wereld.

Publiekstrekkers

Publiekstrekker van de show is zangeres Do, bekend van haar megahit Heaven, die tijdens Proud on Stage optreedt met Jouster Fanfare. Ook zingt ze een duet met Pieter van der Zweep. De organisatie is ook blij met het contracteren van Oxygen Dancecrew (wereldkampioen HipHop en winnaar tv-programma Dance as One) en popkoor Dekoor Close Harmony. Vorig jaar werden ze kampioen Pop & Jazz bij de World Choir Games. Het popkoor is ook regelmatig te zien op tv, zoals afgelopen week bij De Wereld Draait Door.

Top-showkorpsen

Een flink deel van het programma wordt gevuld met bijzondere optredens van de beste showkorpsen van de wereld. Zo laat PASVEER (Leeuwarden), onderdeel van de Wereldkampioen Show, hun spraakmakende show Metanoia zien. Ook Marsparadekampioen Takostu komt naar Proud on Stage. Samen met DVS Katwijk, Traditional Collective en Flora Band Rijnsburg (WMC-kampioen Mars), passen ze hun normale veldshow zo aan, dat die op de theatervloer past.

Bijzondere acts en crossovers

Traditional Collective is tijdens Proud ook onderdeel van een spectaculaire opening: een bijzondere crossover met Dansen in Friesland (DIF), T-Brass Sneek en de talentvolle zangeres Jody Berghuis.
Bijzonder wordt het aanstekelijke optreden van Advendo Slag en Vlag, dat bestaat uit leden met een verstandelijke beperking. De Sternse Slotlanders uit Franeker en NFPC Dokkum geven een demonstratie van het nieuwe fenomeen 'drumbattle'. De Jouster Fanfare treedt afzonderlijk op en is onderdeel van de afsluiter van de theatershow. 'Simple Gifts' wordt een bijzondere crossover tussen Dekoor, Advanced Winterguard en de Jouster Fanfare.

Op het puntje van je stoel

Het publiek zit tijdens Proud on Stage meer dan 2,5 uur lang op het puntje van hun stoel. De acts volgen elkaar in snel tempo op. Doel van de show is om te laten zien op welk hoog niveau veel amateurkunstenaars acteren. Want bij het grootste deel van de acts gaat het om jongeren die hun hobby in hun vrije tijd beleven.

Kaartverkoop

Na twee edities in De Harmonie, waarvan de laatste was uitverkocht, is Proud on Stage nu exclusief in De Lawei te zien. Op zaterdag 26 oktober staan twee identieke voorstellingen op het programma om 14.30 en 19.30 uur. Er zijn nog geplaceerde kaarten beschikbaar voor de middag- en avondvoorstelling. De kaartverkoop voor Proud on Stage gaat via de website van De Lawei en via www.proudonstage.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Rein Albert Ferwerda op piano en orgel in de Doopsgezinde Kerk in Drachten Evenement 2 uur geleden
Afbeelding
TV-serie Tot het Einde Gezondheid 4 uur geleden
Afbeelding
Makelaar en taxateur Yvette Westerhof denkt mee over duurzaamheid Zakelijk nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Orgelconcert Eeuwe Zijlstra in Grote Kerk Drachten Evenement gisteren
Afbeelding
Geen punten voor ONT in Ryptsjerk Sport 22 apr, 10:00
Afbeelding
Weekend van het verdedigingserfgoed Educatie 21 apr, 18:00
Foto: Foppe de Haan
Foppe de Haan over de Friese sportcultuur Sport 21 apr, 12:00
Afbeelding
In het wild uitgestorven hertensoort geboren in AquaZoo Leeuwarden Natuur 20 apr, 18:00