Afbeelding
Foto: Lenus van der Broek

Pieter Stuyvesant Kuiertocht op zaterdag 1 juni

Toerisme

DE BLESSE – Op zaterdag 1 juni trekken lange linten wandelaars weer door Weststellingwerf. De Pieter Stuyvesant Kuiertocht is niet meer weg te denken van de wandelkalender. Wandelaars kunnen op www.pskuiertocht.nl kaarten kopen voor het grootste wandelevenement in de Stellingwerven, dat dit jaar start in De Blesse.

Vanuit Paardensportcentrum Stegeman aan de Bovenweg gaan de wandelaars op pad. Je kunt kiezen uit een route van 40, 30, 20 of 12 kilometer. Op elke route worden de wandelaars verrast met muziek, entertainment en een prachtige blik op Weststellingwerf.

Kom wandelen in Weststellingwerf!
Zo wandelen we over de prachtige - en nog bijna onontdekte (!) - Blesdijkerheide. Ook de Lindevallei langs onze trots - de beek De Linde - ontbreekt niet in de Kuiertocht dit jaar.
Kent u het rustieke schelpenpaadje langs De Linde? Daar wandelen is een heerlijke belevenis. En wat dacht u van natuurgebied de Catspolder. Pas een aantal jaren geleden aangelegd, maar al een walhalla voor vogels, reigers, eenden en vele andere dieren.

Muziek & vermaak
Zeker vijf koren zijn al aan het oefenen voor hun optreden bij de Pieter Stuyvesant Kuiertocht. Ook verschillende kleinere ensembles en muziekgroepen maken hun opwachting langs de route. Het geeft uw wandeling een extra beleving en zorgt voor veel gezelligheid onderweg. Naast muziek, kunt u ook straattheater verwachten. En u neemt een kijkje op een boerderij.

Wandelen met het hele gezin!
De Pieter Stuyvesant Kuiertocht is een gezellige wandeltocht voor het hele gezin! U kunt kiezen uit een tocht van 12, 20, 30 of 40 kilometer. Zo is er voor elke wandelliefhebber wat wils! Op www.pskuiertocht.nl vindt u alle informatie en kunt u zich inschrijven. U kunt zelf uw starttijd kiezen. Inmiddels zijn er bijna 2000 kaarten verkocht. Per starttijd kunnen maximaal 200 wandelaars starten. Zo zorgen we voor een goede spreiding van de wandelaars en kan iedere deelnemers op zijn/haar eigen tempo lopen.

Kaartverkoop en informatie: www.pskuiertocht.nl. Volg ons ook op Facebook.
 

Afbeelding
"Spot de reusachtige mammoet, indrukwekkende sabeltandtijger en de brullende holenbeer!" Algemeen 17 uur geleden
(v.l.n.r.) Henk Buerman, Fred den Haring, Danique Visser, André Ponger en Marten Tel.
"We zijn ontzettend trots op onze vrijwilligers" Algemeen 21 uur geleden
Jeugd Sportclub Makkinga blij met nieuwe trainingspakken
Nieuwe trainingspakken voor de jeugd van Sportclub Makkinga Sport 16 apr, 16:00
Voetbalteam Old Stars doen Walking Football op het veld bij SV Oosterwolde
Aftrap OldStars Walking Football, veilig en gezond Sport 15 apr, 16:00
Afbeelding
In- en uitchecken met de betaalpas nu ook mogelijk in alle buurtbussen van Arriva Algemeen 15 apr, 14:00
Afbeelding
VOGELS VAN HET DRENTS-FRIESE WOLD Natuur 15 apr, 08:58
Foto ter illustratie
Training Energieboswachter gestart - Friese jongeren doen mee! Algemeen 14 apr, 18:00
Afbeelding
Schoolvakantie? Voorlezen en Knutselen bij Bibliotheken Mar en Fean Cultuur 13 apr, 18:00