Eko Bot en Frank Buurlage
Eko Bot en Frank Buurlage Foto: Mondprothetiek Buurlage

Trap van zijn paard

Column

OOSTERWOLDE - Op een stormachtige zaterdagmorgen ergens in februari ging de telefoon. Mijn zoon nam op en vertelde me dat ik een spoedgevalletje had aan iemands bovenprothese. 'Nou laat maar komen, ' zei ik meteen. En zo kon het gebeuren dat de man een half uur later bij mij aan de balie stond.

Verontrust keek ik de man aan, want z'n gezicht zat vol met bloed. Terwijl ik zijn gebit aan het repareren was, vertelde hij me wat er gebeurd was. Tijdens het voeren van één van z'n paarden had hij een trap tegen z'n gezicht gekregen. Gelukkig had hij nog net weg kunnen duiken, maar voelde hij wel meteen dat er iets niet helemaal goed zat in zijn mond. Dat zijn bovenprothese gebroken was in meerdere stukken, dat wist hij nog niet.

Na de 'puzzel' weer in elkaar te hebben gezet, heb ik meneer toch even aangeraden om naar de eerste hulp te gaan in het ziekenhuis in Drachten om zijn kaak te laten onderzoeken op eventuele kwetsuren. Een paar dagen later belde hij me op en vertelde hij zo goed behandeld te zijn door me. Ik had hem het juiste advies gegeven, zei hij,  en daar was hij erg blij mee. Altijd leuk om zoiets te horen.

In hetzelfde gesprek vroeg hij me of het mogelijk was een nieuwe prothese aangemeten te krijgen. Nou, dat is natuurlijk geen probleem bij ons, want wij zijn per slot van rekening een tandprothetische praktijk met een gediplomeerde tandprotheticus. Door het voorval paste zijn prothese niet geheel goed meer en dus kreeg de nieuwe prothese voorrang van ons. In één dag klaar was ons idee en zo gezegd zo gedaan. De patiënt was gelukkig en wij ook.

We zijn zo enthousiast geworden door de reactie van deze man, dat wij hebben besloten vanaf nu een nieuwe prothese voor u te kunnen aanmeten in één dag. In de vroege ochtend maken we beginafdrukken, tussendoor is er een pasfase en aan het eind van de middag is de prothese in zijn geheel klaar. Meerkosten zijn er niet.

Voor informatie kunt u bellen met: Buurlage Mondprothetiek te Oosterwolde. Tel: 0516-520544. Doen!

Frank Buurlage & Eko Bot

Afbeelding
Tweede Paasdag: Miniatuur & Modelbouwspektakel Steenwijk Evenement 3 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 15 uur geleden
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 17 uur geleden
Afbeelding
Beleef een betoverende fair op de Doevenkamp in Oldeberkoop Evenement 19 uur geleden
Afbeelding
Martine Donker (34) uit Appelscha gaat door met bewustwording voor autisme Persoonlijke verhalen 23 uur geleden
De 52e editie van de Autocross in Makkinga belooft wederom een groot spektakel te worden.
"Het aantal bezoekers is explosief toegenomen, dat hopen we natuurlijk voort te zetten" Evenement 23 uur geleden
Afbeelding
Groot onderzoek naar koopgedrag in Fryslân eind maart van start Politiek 26 mrt, 18:00
Afbeelding
Charmante en grappige Jip op zoek naar een nieuw thuis Verhalen uit de buurt 26 mrt, 12:00