Afbeelding

Concert Rooie Rinus en Pé Daalemmer in het bos

Algemeen

APPELSCHA - De Groninger muziekhelden Rooie Rinus en Pé Daalemmer treden op 14 juli met De Stroatklinkers op in het sfeervolle openluchttheater De Koele in Appelscha. Een aangename muzikale zondagmiddag in de luwte van het Drents-Friese Wold.

Rooie Rinus en Pé Daalemmer zijn de artiestennamen van Peter de Haan (1956) en Frank den Hollander (1957). Het kleinkunstduo verwierf bekendheid toen het in 1980 met het liedje 'Gezina' het verenigingsfestival van de Groninger studentenvereniging Albertus Magnus won. Twee jaar eerder deden ze ook mee aan dat festival, beiden apart, waarna ze besloten als duo verder te gaan.

Straatoptredens
Niet lang na die overwinning startten ze met straatoptredens. Zij waren destijds vaak te vinden in het brede deel van de Herestraat in het stadscentrum van Groningen. Die optredens hadden zo veel bekijks dat de Herestraat ter hoogte van de HEMA geregeld dichtslibde.

Weer gevonden
Lang duurde die eerste samenwerking tussen beide muzikanten niet. Na een kleine vijf jaar volgde op 16 november 1984 hun afscheidsoptreden in de Stadsschouwburg. De heren hebben elkaar enkele jaren geleden muzikaal gezien echter weer gevonden. In het Appelschaster openluchttheater De Koele zullen Rooie Rinus en Pé Daalemmer samen met De Stroatklinkers ongetwijfeld ook een aantal van hun bekendste nummers ten gehore brengen, zoals 'Carnaval in't noorden', 'Jelle' en 'Baukelien'.

Concertkaarten
De organisatie van het concert is in handen van Muziekwerf+, een onderdeel van de Stichting Kunstwerf. Kaarten zijn voor € 10 per persoon te bestellen op www.kunstwerf.com. Het concert van Rooie Rinus en Pé Daalemmer in De Koele start zondag 14 juli om 14.00 uur.

Afbeelding
TV-serie Tot het Einde Gezondheid 2 uur geleden
Afbeelding
Makelaar en taxateur Yvette Westerhof denkt mee over duurzaamheid Zakelijk nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Filmhuis Noordwolde draait 26 april de film Anatomy of a Fall Cultuur 22 uur geleden
Afbeelding
Weekend van het verdedigingserfgoed Educatie 21 apr, 18:00
Foto: Foppe de Haan
Foppe de Haan over de Friese sportcultuur Sport 21 apr, 12:00
.
Dit is er allemaal te doen op Koningsdag Evenement 21 apr, 08:00
Afbeelding
In het wild uitgestorven hertensoort geboren in AquaZoo Leeuwarden Natuur 20 apr, 18:00
Afbeelding
Provincie investeert bijna 300.000 euro in 80 jaar vrijheid Algemeen 20 apr, 14:00