Afbeelding

Snikkerun viert eerste lustrum

Algemeen

HAULERWIJK – De vijfde editie van de Snikkerun staat voor de deur. Zaterdag 29 juni is Sportpark De Hichte in Haulerwijk de start- en finishplaats van dit hardloopevenement. Aan de vorige editie in 2018 namen circa tweehonderd hardlopers deel. Sponzen en extra water waren toen nodig om de deelnemers verkoeling te bieden.

Voorafgaand aan de Snikkerun verzorgt Gea Hut om 19.15 uur een gezamenlijke warming-up. Massagepraktijk Linda Timmermans is aanwezig om de spieren los te masseren. Om 19.30 uur klinkt het startschot voor de 10 kilometer. Voor deze afstand is een nieuw parcours bedacht, dat deels over een hard zandpad door het bos loopt en verder vooral over asfalt. Een kwartier later, om 19.45 uur, beginnen de deelnemers aan de 5 kilometer aan hun loop op de vertrouwde route.

Verschillende categorieën
De Snikkerun kent verschillende leeftijds- en geslachtscategorieën: de 5 en 10 kilometer voor mannen en vrouwen, een aparte jeugdcategorie tot en met 16 jaar voor jongens en meisjes en een categorie 50+. Per categorie zijn drie prijzen te winnen. Voor de beste Haulerwijker heer en dame per afstand is er een wisselbeker. Langs de route zijn voldoende waterpunten aanwezig.

Kidsrun
Voorafgaand aan de Snikkerun vindt de Kidsrun plaats. Ook zijn er een Ouder- en kidsrun voor kinderen van 3-5 jaar en 6-8 jaar en een Stempelrun voor kinderen van 8-12 jaar. Deze avond wordt bovendien de 'Leef je uit'-week afgesloten met op het voetbalveld een stormbaan en een springkussen.

Inschrijven
Op de website www.snikkerun.nl kunnen hardlopers zich vooraf inschrijven. De kosten daarvan bedragen € 7,50. Wie zich op de dag zelf inschrijft betaalt € 9,00. Deelname aan de Kidsrun is gratis. Op Sportpark De Hichte kunnen deelnemers zich aanmelden en is voor het publiek een gezellige plek gecreëerd om de start en finish te zien. In de kantine is eten en drinken verkrijgbaar.

Parkeren
In twee weilanden nabij de start- en finishlocatie in Haulerwijk kunnen deelnemers aan de Snikkerun en bezoekers hun auto parkeren. Borden met daarop 'P-Snikkerun' leiden de automobilisten naar de Tonckensweg 9 en Oosterwoldseweg 59. Parkeren is op eigen risico.

Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 11 uur geleden
Afbeelding
Mobiele Minibos Winkelhart Oosterwolde Educatie 14 uur geleden
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Rosie nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
"Je vindt hier bij Vlomarkt Makkinga hele mooie vintage spullen" Evenement 17 uur geleden
Afbeelding
TV-serie Tot het Einde Gezondheid 21 uur geleden
Afbeelding
Makelaar en taxateur Yvette Westerhof denkt mee over duurzaamheid Zakelijk nieuws 22 apr, 18:00
Afbeelding
Filmhuis Noordwolde draait 26 april de film Anatomy of a Fall Cultuur 22 apr, 12:00