Afbeelding

Startsein actie 'Doneer een schoolhek'

Algemeen

NOORDWOLDEWethouder Mariska Ridders van de gemeente Weststellingwerf heeft het startsein gegeven voor de actie 'Doneer een schoolhek'. Bij openbare basisschool De Velden in Noordwolde onthulde zij dinsdag 14 mei het eerste spandoek. Met deze actie vraagt Jeugdhulp Friesland aandacht voor jeugdzorg.

Momenteel telt Friesland 850 pleeggezinnen. Er zijn echter meer van die gezinnen nodig. De gemeente Weststellingwerf steunt de actie. Wethouder Rikkers: 'Uiteraard wil je als gemeente dat kinderen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Soms is extra hulp voor het kind en de ouders niet voldoende en moet voor kortere of langere tijd gebruikgemaakt worden van pleegzorg. Op zo'n moment is het ontzettend fijn dat je een beroep kunt doen op pleegouders.'

Pleegouder worden
Iedereen kan in principe pleegouder worden. Wat telt is dat u een kind structuur, warmte en veiligheid kunt bieden. Er zijn verschillende vormen van pleegzorg. Sommige kinderen wonen zeven dagen in de week bij hun pleeggezin. Anderen af en toe een weekend of tijdens de vakantie. Dat hangt af van wat het best is voor het pleegkind. De website van Jeugdhulp Friesland (www.jeugdhulpfriesland.nl) biedt meer informatie over wat pleegzorg inhoudt en hoe u pleegouder kunt worden.

Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 12 minuten geleden
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 6 uur geleden
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column gisteren
Afbeelding
Mobiele Minibos Winkelhart Oosterwolde Educatie 23 apr, 15:00
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 14:00
Afbeelding
Rosie nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 13:03
Afbeelding
"Je vindt hier bij Vlomarkt Makkinga hele mooie vintage spullen" Evenement 23 apr, 12:00
Afbeelding
TV-serie Tot het Einde Gezondheid 23 apr, 08:00