Afbeelding

De Friesland versterkt inzet op vitaliteit en services

Algemeen

LEEUWARDEN - De Friesland Zorgverzekeraar heeft vanaf nu een nieuwe huisstijl. De Friesland Zorgverzekeraar gaat verder als De Friesland. Deze aanpassing past bij de koerswijziging die De Friesland twee jaar geleden inzette, namelijk meer in de richting van dienstverlener.

De Friesland vloeit voort uit de oprichting van de onderlinge zieken- en begrafenisfonds Regt door Zee in juni 1815. We zijn en blijven natuurlijk zorgverzekeraar, we zorgen voor goede en toegankelijke zorg voor onze klanten, maar onze maatschappelijke en regionale verantwoordelijkheid reikt verder dan het verzekeren van zorg, aldus Steven Hofenk, directeur De Friesland.

Mienskip
De Friesland wil met klanten en partners een mienskip vormen, een sociaal en digitaal netwerk die mensen verbindt, vitaliteit versterkt en zorg verbetert. De nieuwe slogan van De Friesland luidt: Doe je mee? We willen mensen positief uitdagen op allerlei terreinen, legt Hofenk uit. Hofenk: We gaan van zorgverzekeraar die diensten levert naar een dienstverlener die ook zorg verzekert. Die diensten hebben met preventie en vitaliteit te maken, maar ook met innovatieve services op het gebied van zorg bij de mensen thuis. Zo hebben we Dokter Appke, de app waarop onze klanten hun gezondheidsvragen kunnen stellen.

Nieuw logo
De Friesland voert de nieuwe huisstijl geleidelijk in om geen onnodige onkosten te maken en verspilling tegen te gaan. Het oude logo is vijftien jaar oud. Het nieuwe is niet alleen fris en eigentijds, er zit ook een diepere betekenis achter. Dat zie je aan de F. Deze bestaat nu uit drie blokjes. Het korte blokje staat voor een persoon, het tweede voor de mensen om je heen en het derde voor de mienskip. Dit geeft de beweging weer van de prikkels richting vitaliteit die we samen met partners gaan geven, legt Hofenk uit.

We zijn nu onder meer bezig om programmas te maken waarmee we bedrijven steunen hun werknemers vitaal te houden. Ook voor de klanten doen we steeds meer op het gebied van preventie. Het liefst samen met andere partners, zoals natuurorganisaties en gemeenten. Het vorig jaar georganiseerde beweeg- en doe festival FestiVitaal is daar een ander voorbeeld van. We willen van het Noorden de gezondste regio van Nederland maken. Dokter Appke, de app voor gezondheidsvragen, is een van de nieuwe services voor klanten.

Epke Zonderland
Meervoudig wereldkampioen aan de rekstok, Epke Zonderland, was vanmorgen aanwezig bij de introductie van de nieuwe huisstijl van De Friesland. Als topsporter en ook als arts weet ik hoe belangrijk het is om vitaal en gezond te blijven. Ik help De Friesland graag om mensen hiervoor in beweging te krijgen, aldus het boegbeeld van De Friesland.

In die hoedanigheid opende hij vanmorgen de reeks pop-up-events die De Friesland de komende weken gaat houden op verschillende plekken in het Noorden: een apenkooi in spelvorm voor jong en oud. De reeks wordt op 6 juli afgesloten met een groots beweegevenement op het Hofplein in Leeuwarden.Rond die tijd is De Friesland ook verhuisd van de Harlingertrekweg naar de Sophialaan in Leeuwarden. Aan de gevels van de panden komt het nieuwe logo.

Over De Friesland
De Friesland Zorgverzekeraar is met ruim 565.000 verzekerden de vijfde zorgverzekeraar van Nederland. Onze geschiedenis begint in 1815 met de oprichting van het onderlinge zieken- en begrafenisfonds Regt door Zee. De Friesland heeft met een marktaandeel van ruim 60 procent een belangrijke thuisbasis in Friesland en is ook landelijk actief. Sinds 1 januari 2012 maakt De Friesland deel uit van het Achmea-concern. Eind 2017 zijn we onderdeel geworden van de zorgverzekeringstak binnen Achmea, de divisie Zilveren Kruis.

Naast het verzekeren van zorg zet De Friesland zich in voor vitaliteit en gezondheid. We schuiven steeds meer op naar dienstverlening rondom deze thema's. Dat doen we vanuit het geloof dat mensen elkaar willen helpen om langer gezond en vitaal te leven. En met als doel om van Friesland de gezondste en meest vitale provincie van Nederland te maken.

Afbeelding
Afbeelding
Draag bij aan het voortbestaan van de bij Natuur 2 uur geleden
Afbeelding
Fit worden op het platteland Sport 4 uur geleden
Afbeelding
"Spot de reusachtige mammoet, indrukwekkende sabeltandtijger en de brullende holenbeer!" Algemeen gisteren
(v.l.n.r.) Henk Buerman, Fred den Haring, Danique Visser, André Ponger en Marten Tel.
"We zijn ontzettend trots op onze vrijwilligers" Algemeen 17 apr, 08:00
Jeugd Sportclub Makkinga blij met nieuwe trainingspakken
Nieuwe trainingspakken voor de jeugd van Sportclub Makkinga Sport 16 apr, 16:00
Voetbalteam Old Stars doen Walking Football op het veld bij SV Oosterwolde
Aftrap OldStars Walking Football, veilig en gezond Sport 15 apr, 16:00
Afbeelding
In- en uitchecken met de betaalpas nu ook mogelijk in alle buurtbussen van Arriva Algemeen 15 apr, 14:00
Afbeelding
VOGELS VAN HET DRENTS-FRIESE WOLD Natuur 15 apr, 08:58