Afbeelding
Foto: Picasa

Het Gastouderbureau van Voor dag en Dou

Algemeen

Zoek je kleinschalige opvang waarbij je kind wordt opgevangen in een gewone gezinssituatie? Of wil je dat jouw kind thuis opgevangen wordt? Dan is Het Gastouderbureau van Voor dag en Dou iets voor jou! Gastouderopvang is kleinschalige en flexibele kinderopvang op maat. Deze opvang voor kinderen van nul tot en met twaalf jaar vindt plaats in een huiselijke sfeer en kinderen zien altijd hetzelfde vertrouwde gezicht van de gastouder.

Bij onze gastouders in Ooststellingwerf en omgeving worden kinderen opgevangen in kleine en rustige groepjes van maximaal zes kinderen. Ieder kind krijgt zo de zorg en aandacht die hij of zij nodig heeft. Het kind ziet altijd hetzelfde vertrouwde gezicht van de gastouder, waardoor deze opvang erg geschikt is voor baby's en jonge kinderen. Ook oudere kinderen die zich minder thuis voelen in een grote groep, komen na een lange schooldag tot rust bij de gastouder en kunnen hier lekker spelen.

Marlou Gorter en Suzanne Groenendijk zijn de bemiddelingsmedewerkers van Voor dag en Dou en staan vrijwel dagelijks in contact met de gastouders en vraagouders om iedere vraag te beantwoorden. 

Flexibele opvang
Omdat je de opvangdagen en -uren in overleg met de gastouder bepaalt,  is gastouderopvang erg geschikt wanneer je flexibele werktijden hebt. In principe wordt je kind overdag opgevangen, maar in overleg met de gastouder kan je kind eventueel ook 's avonds, 's nachts of in het weekend worden opgevangen. Gastouderopvang gaat niet per dagdeel: de daadwerkelijk afgenomen uren worden berekend. Heel flexibel dus, net als onze kinderopvang en BSO. Doordat Het Gastouderbureau intensief samenwerkt met onze kinderopvanglocaties, is vervangende opvang bij ziekte van de gastouder snel en vertrouwd geregeld. 

Gastouderopvang bij jou thuis
Je kunt bij Voor dag en Dou ook kiezen voor opvang bij jou thuis. De gastouder komt bij de ouders thuis voor de opvang van de aanwezige kinderen. Voor kinderen geeft het rust dat ze in hun eigen omgeving kunnen blijven, en voor ouders geeft het rust dat ze hun kinderen nergens naar toe hoeven te brengen. Deze vorm van opvang is vooral interessant voor gezinnen met minimaal twee kinderen.

Kwaliteit Gastouderopvang
Kwaliteit en veiligheid staat ook bij Het Gastouderbureau van Voor dag en Dou voorop. We voldoen aan alle wet- en regelgeving, alle locaties en gastouders worden elk jaar gecontroleerd door de GGD. Natuurlijk hebben ook alle medewerkers en gastouders een verklaring omtrent gedrag (VOG). Gastouderopvang werkt vanuit een eigen pedagogisch werkplan. Dit werkplan is samen met ouders en gastouders opgesteld.

Meer weten of inschrijven
Wil je meer weten of wil je je inschrijven voor gastouderopvang? Lees meer over de op www.dagendou.nl (bekijk daar ook een overzicht van onze gastouders!) of neem contact op met Het Gastouderbureau van Voor dag en Dou op 0516-820984 of gob@dagendou.nl. Marlou en Suzanne staan je graag te woord. 

Afbeelding
Tweede Paasdag: Miniatuur & Modelbouwspektakel Steenwijk Evenement 5 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 17 uur geleden
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 19 uur geleden
Afbeelding
Beleef een betoverende fair op de Doevenkamp in Oldeberkoop Evenement 21 uur geleden
Afbeelding
Martine Donker (34) uit Appelscha gaat door met bewustwording voor autisme Persoonlijke verhalen 27 mrt, 12:00
De 52e editie van de Autocross in Makkinga belooft wederom een groot spektakel te worden.
"Het aantal bezoekers is explosief toegenomen, dat hopen we natuurlijk voort te zetten" Evenement 27 mrt, 12:00
Afbeelding
Groot onderzoek naar koopgedrag in Fryslân eind maart van start Politiek 26 mrt, 18:00
Afbeelding
Charmante en grappige Jip op zoek naar een nieuw thuis Verhalen uit de buurt 26 mrt, 12:00