Afbeelding
FotoTekst.nl

Persoonlijke, financiële hulp met Solo Bewindvoering

Algemeen

Moeite met het onder controle houden van jouw uitgaven. Zijn er schulden of andere financiële problemen? Of levert het digitale tijdperk als oudere moeilijkheden op? Het kan behoorlijk veel zorgen en stress veroorzaken. De drempel om (tijdig) hulp te zoeken is vaak hoog. "Wij begrijpen absoluut dat het moeilijk is om hulp te accepteren", aldus Monique van Beek, eigenaar van Solo Bewindvoering. "Maar samen kunnen we zeker weer grip op de situatie krijgen, waardoor er een last van je schouders zal vallen." 

Sinds april 2017 is Solo Bewindvoering gevestigd aan de Houtwal in Oosterwolde. Gezien de snelle groei van het klantenbestand blijkt de persoonlijke benadering van deze onderneming een schot in de roos. "Oprecht de tijd voor iemand nemen, persoonlijk en respectvol contact, daar draait het om. Het is een basis waarmee je vervolgens doeltreffend en snel de financiële problemen kunt oplossen", aldus Monique.

Voor wie?
Er wordt hulp geboden aan diverse doelgroepen. "Denk niet alleen aan mensen die in de schulden zitten, maar ook aan personen die hun financiën niet zelfstandig kunnen regelen", geeft Monique aan. "Zo ondersteun ik bijvoorbeeld diverse cliënten die een PersoonsGebonden Budget (PGB) ontvangen. Wij beheren voor deze mensen het PGB. Wij leggen onder andere afspraken met zorgverleners vast in een overeenkomst, verrichten betalingen en onderhouden de contacten met het zorgkantoor. Doordat cliënten hun PGB uit handen geven, kunnen zij zich beter concentreren op de thuissituatie."

Solo Budget
Naast het beheren van het PGB biedt Solo Bewindvoering Budgetbeheer en Budgettraining aan. In de praktijk blijkt er veel vraag naar hulp bij financiële problemen, maar bewindvoering gaat soms net een stap te ver. "Met Solo Budget kunnen we persoonlijk maatwerk aanbieden."

In het geval van Solo Budget moet iemand zich weliswaar verplicht aan de door Solo Bewindvoering gestelde regels en afspraken houden, maar blijft in principe wel zelfstandig. "Dit stukje zelfredzaamheid is erg belangrijk. Je geeft mensen het vertrouwen dat ze het zelf kunnen. Ze mogen eigen keuzes maken en dat helpt enorm bij het bewustmakingsproces."

Na beschermingsbewind of budgetbeheer is het niet helemaal vanzelfsprekend dat je je eigen financiële zaken weer helemaal zelfstandig op kunt pakken. Solo Bewindvoering heeft daarom ook speciale budgettrainingen opgezet. "In de training leer je hoe je een budgetplan kunt maken, geven we informatie over toeslagen en onderzoeken we of je eventueel recht hebt op andere voorzieningen."

Eén aanspreekpunt
Solo Bewindvoering zet zich dus in principe in voor iedereen die het overzicht over zijn of haar financiële situatie kwijt is en moeite heeft met het beheren van geldzaken. "Wij bieden één vast aanspreekpunt, zodat iemand snel en gemakkelijk contact kan zoeken. We werken oplossingsgericht en zorgen ervoor dat het huishoudboekje zo snel mogelijk weer op orde wordt gebracht."

Solo Bewindvoering adviseert om niet te lang met financiële problemen rond te blijven lopen. "Vaak is er bij financiële problemen toch een gevoel van schaamte, maar dat is echt niet nodig", benadrukt Monique. "Trek dus tijdig aan de bel om erger te voorkomen."

Solo Bewindvoering helpt ouderen
Solo Bewindvoering helpt ook veel ouderen die het in dit digitale tijdperk niet meer lukt om alles zelf financieel te regelen. "Ontzettend fijn dat we ook deze doelgroep kunnen ondersteunen", aldus Monique. De bankzaken regelen via de telefoon of computer; voor velen is het vanzelfsprekend, maar voor ouderen kan het erg lastig zijn. "Dat terwijl de huidige maatschappij volledig is ingericht op deze digitalisering", zegt Monique. "Denk bijvoorbeeld aan de belastingaangifte."

Ouderen die de financiën niet bij kinderen of andere familieleden kunnen of willen neerleggen, zijn van harte welkom bij Solo Bewindvoering. Monique kan onder andere helpen bij het regelen van de algemene administratie, zoals automatische betalingen van vaste lasten, het aanvragen van toeslagen en het verzorgen van de jaarlijkse belastingaangifte. "Als onafhankelijke partij kunnen we dus in principe alle financiën voor iemand regelen. We merken in de praktijk dat we hiermee een belangrijk stukje rust creëren."

Interesse? Maak dan een afspraak via 0516-232002. Solo Bewindvoering komt dan geheel vrijblijvend langs voor een eerste kennismaking.

www.solobewindvoering.nl
Tel: 0516-232002.
E-mail: info@solobewindvoering.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Tenzij er nog kou komt, mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 5 uur geleden
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 13 uur geleden
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 24 apr, 18:00
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 24 apr, 12:00
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 23 apr, 18:00
Afbeelding
Mobiele Minibos Winkelhart Oosterwolde Educatie 23 apr, 15:00
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 14:00
Afbeelding
Rosie nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 13:03