Afbeelding
Foto: Bert Moorlag

Stellingen Festival in Appelscha

Algemeen

APPELSCHA - Op het tweede Middeleeuws/Fantasy festival op de Boerestreek in Appelscha worden in het weekend van 14 en 15 september weer duizenden mensen verwacht. De toegang is gratis!

Het centrale plein van Appelscha wordt dat weekend omgetoverd tot een middeleeuws marktplein met muziek, straatacts, ridderspelen, boogschieten, marktkramen en kampementen. Kinderen kunnen terecht bij speciale kinderprogramma's, pottenbakken, smeden, papiermaken en andere vaardigheden. De herderin loopt rond met haar schapen en je kunt kennismaken met vele rare snuiters, zoals vuurspuwers, goochelaars en bedelaars. Zaterdag om 15.00 uur krijgen de kinderen een belangrijke rol als ze de nieuwe president van de Vrijstaat zullen kiezen, die de huidige president, Tjibbe de kat, zal opvolgen.

Naar aanleiding van het feit dat het gebied van de Stellingwerven tot 500 jaar geleden een vrije natie was, werd op 1 april 2017 Vrijstaat de Stellingen opgericht. Stichting Vrijstaat de Stellingwerven is de organisator van het festijn en krijgt nu reacties uit het hele land.

Het speciale startschot voor het festival is vrijdag de 13e. Dan speelt Van Ravesteijn Theater op het plein een hilarisch historisch stuk 'Het oog wil ook wat' dat gaat over de moord op een grietman.
Kaarten voor zowel het theaterdiner in de tent als het openlucht-theaterspektakel dat direct daarna in het aangrenzende bos plaats vindt, zijn te verkrijgen bij vrijstaatdestellingen@gmail.com.
Voor meer informatie zie: www.vrijstaatdestellingen.nl

Zowel het Stellingen Festival als het theaterdiner zijn mede mogelijk gemaakt door Het Fonds Ooststellingwerf, de Provincie Fryslân en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Afbeelding
Afbeelding
Tweede Paasdag: Miniatuur & Modelbouwspektakel Steenwijk Evenement 2 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 14 uur geleden
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 16 uur geleden
Afbeelding
Beleef een betoverende fair op de Doevenkamp in Oldeberkoop Evenement 18 uur geleden
Afbeelding
Martine Donker (34) uit Appelscha gaat door met bewustwording voor autisme Persoonlijke verhalen 22 uur geleden
De 52e editie van de Autocross in Makkinga belooft wederom een groot spektakel te worden.
"Het aantal bezoekers is explosief toegenomen, dat hopen we natuurlijk voort te zetten" Evenement 22 uur geleden
Afbeelding
Groot onderzoek naar koopgedrag in Fryslân eind maart van start Politiek 26 mrt, 18:00
Afbeelding
Charmante en grappige Jip op zoek naar een nieuw thuis Verhalen uit de buurt 26 mrt, 12:00