Afbeelding
AnneReitsma_Fotografie

Wereldhavendagen op 6, 7 en 8 september 2019

Algemeen

Rotterdam - Op 6, 7 en 8 september 2019 zijn de Wereldhavendagen in Rotterdam. Het thema van de 42e editie van de Wereldhavendagen is 'MariTeam'. Tijdens de excursies, die bezoekers meenemen naar alle uithoeken van het Rotterdamse havengebied, kan men zelf kennismaken met het fantastische staaltje teamwork van alle mensen die dagelijks keihard werken aan het succes van Rotterdam als maritieme hoofdstad en zijn haven.

Nieuwe excursies en vaartochten
De Botlekburg is een van de grootste stalen beweegbare bruggen van Europa en cruciaal voor een goede doorstroom van verkeer over weg, spoor en water. Tijdens de excursie komen deelnemers alles te weten over wat erbij komt kijken om dit technische hoogstandje elke dag goed te laten functioneren. Ook kunnen bezoekers via het Schiekanaal diep het achterland in naar de Spaanse Polder, een van de oudste industriële gebieden van Rotterdam. Uiteraard wordt een bezoek aan de monumentale Van Nellefabriek en Tollensfabriek niet overgeslagen. Het programma van Flow Drechtsteden is ook onderdeel van de Wereldhavendagen; een excursie brengt bezoekers naar Veth Propulsion in Papendrecht. Deze fabrikant van thruster-scheepsschroeven met ruim 180 werknemers is al sinds 1951 een begrip in de maritieme sector.

Ook zijn er nieuwe vaartochten bevestigd. Zo meert bijvoorbeeld het zestig meter lange zeilschip 'De Eendracht' weer in Rotterdam af, is het mogelijk om vanaf partyschip 'De Ameland' de avondshow met het vuurwerk te bekijken, en verzorgen de historische zeeslepers 'Elbe' en 'Furie'van Sleepboothaven Maassluis diverse tochten. Wie wat meer snelheid zoekt, kiest voor een tocht in een RIB-powerboat of een ritje achterop een waterscooter van Dutch River Riders in de Rijnhaven.

Meer plaatsen, opstaplocaties en eigen vervoer
Het teamwork dat de Rotterdamse haven mogelijk maakt, beperkt zich uiteraard niet tot de stad en het havengebied. Vandaar dat het programma van de Wereldhavendagen zich dit jaar verder uitbreidt naar omliggende plaatsen. In de week voorafgaand aan het evenement is het marineschip MAHU te bezoeken in de Berghaven in Hoek van Holland.  Op zaterdag 7 september vertrekken er vanuit Hoek van Holland een aantal excursies met de Fast Ferry, voor een bezoek aan diverse haventerminals.

De Wereldhavendagen vergroot dit jaar ook het aantal opstaplocaties voor excursies. Zo wordt het voor diverse excursies mogelijk om op te stappen bij de metrohaltes Tussenwater (in Hoogvliet) en Marconiplein. Ook is het bij een aantal excursies dit jaar voor de eerste keer mogelijk om met eigen vervoer te reizen.

Het volledige excursieaanbod van de Wereldhavendagen is te vinden op www.wereldhavendagen.nl. Waar het evenemententerrein rond de Erasmusbrug gratis te bezoeken is, dienen voor de excursies en vaartochten wel kaarten te worden aangeschaft. Voor de ieder jaar weer populaire dagcruise van P&O Ferries is dat nu al mogelijk. Kaarten voor de overige excursies zijn vanaf maandag 26 augustus 12:00 uur online te bestellen.

Over de Wereldhavendagen
De Wereldhavendagen in Rotterdam is het grootste jaarlijkse maritieme evenement van Nederland. De 42e editie vindt plaats op 6, 7 en 8 september 2019 in het gebied rond de Erasmusbrug. De bezoekers kunnen via tal van activiteiten op de kade, demonstraties op het water en excursies die dieper de haven in gaan, kennismaken met alle teamspelers die de Rotterdamse haven rijk is. Daarnaast is er een uitgebreid cultureel programma in de stad. In 2018 trok het evenement ongeveer 380.000 bezoekers. De hoofdsponsors/partners van de Wereldhavendagen zijn Port of Rotterdam, de Koninklijke Marine en Rotterdam Festivals.

Kijk voor meer informatie op www.wereldhavendagen.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 9 uur geleden
Harry Dekker, Esther Verhagen en Perry de Neef nemen eerste zonnecrèmepaal in gebruik.
Gratis zonnebrandcrème verkrijgbaar in de gemeente Ooststellingwerf Gezondheid 11 uur geleden
Afbeelding
Draag bij aan het voortbestaan van de bij Natuur 17 uur geleden
Afbeelding
Fit worden op het platteland Sport 19 uur geleden
Afbeelding
"Spot de reusachtige mammoet, indrukwekkende sabeltandtijger en de brullende holenbeer!" Algemeen 17 apr, 12:00
(v.l.n.r.) Henk Buerman, Fred den Haring, Danique Visser, André Ponger en Marten Tel.
"We zijn ontzettend trots op onze vrijwilligers" Algemeen 17 apr, 08:00
Jeugd Sportclub Makkinga blij met nieuwe trainingspakken
Nieuwe trainingspakken voor de jeugd van Sportclub Makkinga Sport 16 apr, 16:00
Voetbalteam Old Stars doen Walking Football op het veld bij SV Oosterwolde
Aftrap OldStars Walking Football, veilig en gezond Sport 15 apr, 16:00