zondag 27 september, 2020 19:28
Logo rondomvandaag.nl/Stellingwerven
Dit is Djenghiz
Dit is Djenghiz

nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland

Dit is Djenghiz, een gecastreerde kater en geboren op 30-5-2012. Na het overlijden van zijn bazin kwam Djenghiz bij ons in de opvang, derhalve weten we niet zoveel van zijn verleden. 

Wel weten we dat hij een zeer rustig huishouden gewend was: het was Djenghiz en zijn bazin en meer ook niet, er kwam nauwelijks tot geen bezoek. Het leven kabbelde rustig door. Totdat zijn bazin ziek werd: ineens kwamen er alsmaar meer vreemde mensen over de vloer wat uiteraard veel onrust en stress opleverde voor hem en hij vond al die drukte maar niets. Tot de dag dat zijn enigste houvast er ook niet meer was en tja, daar zit je dan helemaal alleen in een leeg huisje. Gelukkig kon hij terecht in onze opvang maar ook hier vind hij er maar niet veel aan. Hij kan zijn stress nog steeds niet loslaten: er lopen mensen, er zijn andere dieren, kortom er is teveel drukte. Alleen ‘s avonds wanneer het echt rustig is en iedereen bijna ligt te slapen zien we toch stiekem dat hij dan wel rustig rondscharrelt. Aaien en oppakken levert hem nu nog teveel extra stress op, hij kruipt in elkaar en maakt zich zelf het liefste onzichtbaar, bibbert maar laat wel alles toe zonder een greintje agressie. 

Wat wij o zo graag voor Djenghiz zouden willen is een zeer rustig huishouden van maximaal 2 personen, geen kinderen, geen andere huisdieren, mensen die ook echt een binnenkat zoeken, maar vooral hem de tijd willen geven om langzamerhand weer zichzelf te worden. Bent u diegene die deze uitdaging aan wil gaan en hem weer wil laten opbloeien, neem dan contact met ons op. Dit kan op telefoonnummer 0561-476211 of stuur een mail naar sos.sosdier@outlook.com www.sosdier.nl

Meer berichten