Afbeelding

Het college van B&W drinkt een maand lang geen alcohol

Algemeen

Het college van burgemeester en wethouders doet mee met de campagne IkPas. Dit betekent dat zij de hele maand januari hun alcoholgebruik op pauze zetten. Samen met inwoners uit de gemeente willen zij de uitdaging aangaan om deze periode niet te drinken. Word bewust van de keuze: wel of geen alcohol?

Waarom meedoen met IkPas?

Burgemeester André van de Nadort is enthousiast over de campagne IkPas. Daarom drinkt ook hij 30 dagen geen alcohol. "Als gemeente stimuleren wij een gezonde leefstijl van onze inwoners. Ik hoop dat de actie van IkPas er toe leidt dat we ons bewuster zijn van de gewoonte om alcohol te drinken. En dat alcohol niet vanzelfsprekend hoeft te zijn. Maar vooral ook dat we ons bewust zijn van onze voorbeeldrol voor jongeren", aldus André van de Nadort. Geen alcohol drinken brengt ook voordelen met zich mee. Veel deelnemers van IkPas ervaren positieve lichamelijke veranderingen. Ze voelen zich fitter en scherper, slapen beter, vallen af en hebben een betere huid.

Zoveel mogelijk mensen laten mee doen met IkPas

Het college van burgemeester en wethouders drinkt zelf een maand geen alcohol, maar roept ook collega's en inwoners op om dit te doen. André van de Nadort: "Op het gemeentehuis zetten we zelf ook een mini campagne op voor de medewerkers. Op ludieke wijzen attenderen we hen op IkPas en stimuleren we ze om ook een maand lang niet te drinken. We hopen dat iedereen elkaar motiveert en dat de lijst met medewerkers die mee doen heel lang wordt!"

Weststellingwerf scoort boven Fries gemiddelde met terugdringen alcoholverkoop bij jongeren

IkPas is één van de manieren om alcoholgebruik onder de aandacht te brengen. De gemeente zet zich actief in om beschikbaarheid van alcohol voor jongeren terug te dringen. Een alcoholvrije omgeving zorgt er simpelweg voor dat het alcoholgebruik onder minderjarigen daalt. Recent onderzocht Platform Nuchtere Fries of jongeren onder de 18 jaar in Friesland makkelijk aan alcohol kunnen komen. 17-jarige mysterykids testten dit op verschillende locaties zoals supermarkten, cafés, buurthuizen en sportkantines. Ook al zijn er steeds meer alcoholverstrekkers die geen alcohol aan minderjarigen geven, toch blijkt dat ze nog vrij makkelijk aan alcohol komen. In Weststellingwerf is het nalevingspercentage 60%. Dit betekent dat bij 60% van de aankooppogingen geen alcohol is verkocht. Het gemiddelde nalevingspercentage in Friesland is 37%.

Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 8 minuten geleden
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 18 uur geleden
Afbeelding
Mobiele Minibos Winkelhart Oosterwolde Educatie 21 uur geleden
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Rosie nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
"Je vindt hier bij Vlomarkt Makkinga hele mooie vintage spullen" Evenement gisteren
Afbeelding
TV-serie Tot het Einde Gezondheid 23 apr, 08:00
Afbeelding
Makelaar en taxateur Yvette Westerhof denkt mee over duurzaamheid Zakelijk nieuws 22 apr, 18:00