dinsdag 4 augustus, 2020 01:06
Logo rondomvandaag.nl/Stellingwerven

Samen aan de slag voor Weststellingwerf

College B&W kijkt vooruit

In 2020 zijn we als college van burgemeester en wethouders halverwege onze bestuursperiode. Wij zijn trots op Weststellingwerf! We zien de kracht van samen en doen terug in de opgaven waar wij met u aan werken.

Zo hebben we nog tien jaar om de klimaatdoelen voor 2030 te halen: meer duurzame energie en minder CO2 uitstoot. Wethouder Hanneke Zonderland: “Dit lukt alleen wanneer we allemaal ons steentje bijdragen aan een duurzame leefomgeving. Bijvoorbeeld vaker met de fiets, minder voedselverspilling en zonnepanelen plaatsen.”
“We moeten ook nog meer afval scheiden”, zegt wethouder Mariska Rikkers. “Zo blijft er minder restafval over om te verbranden. Er belandt vooral nog veel (groen) keukenafval in de grijze container en dat is zonde!”

Wethouder Mariska Rikkers zet zich ook in voor de jeugd en jongeren. “Wat hebben jongeren nodig voor een fijne leefomgeving? Ik ga graag het gesprek met jullie aan!”.

Wethouder Hanneke Zonderland: “Griffioenpark 3 in Wolvega, maar ook Mandehof 15 in Noordwolde moeten nog meer bekendheid krijgen. Dit zijn de locaties waar u kunt binnenlopen met vragen over o.a. zorg, mantelzorg, opvoeding, wonen, werk en inkomen. Onze vlechtwerkers helpen graag!”

Wethouder Jack Jongebloed: “We hebben de hulp van inwoners en scholen nodig om te werken aan een verkeersveilige bebouwde kom in de dorpen. Hoe zorgen we ervoor dat iedereen zich aan de snelheid houdt in de 50 en 30 kilometergebieden? Daarnaast werken we met sport- en beweegaanbieders, maatschappelijke organisaties en het onderwijs eraan om Weststellingwerf nog vitaler te maken. We willen dat iedereen, jong en oud, met of zonder beperking, moet kunnen sporten en bewegen.“

Wethouder Roelof Theun Hoen: “Weststellingwerf heeft veel moois te bieden. In 2020 vragen we inwoners en bezoekers naar hun wensen voor een aantrekkelijk winkelcentrum Wolvega. Met de ondernemers, winkeliers en andere betrokkenen vertalen we dat vervolgens naar een concreet plan. We maken ook een plan voor de Driewegsluis. De Driewegsluis wordt een aantrekkelijke recreatieplek waar ook het gezin wat kan beleven.”

We hebben de musical ‘Het mysterie Wardenier’ naar Wolvega gehaald. Deze wordt in april 2020 uitgevoerd met daarin een stukje historie van Wolvega. Vindt u dat iemand hiervoor een toegangskaart verdient? Mail naam en waarom naar info@weststellingwerf.nl. Er zijn 100 kaarten beschikbaar.

Samen met u willen we ook volgend jaar aan de slag. En onze samenleving duurzaam verder brengen. We wensen u fijne feestdagen toe en een voorspoedig 2020!

Het college van burgemeester en wethouders van Weststellingwerf.

Meer berichten