Afbeelding

Ruim 30 duizend euro opgehaald voor Alpe d’HuZes

Algemeen

JOURE – Op initiatief van de Cancer Care coaches van het Jouster bedrijf zijn ze met een team van zeven collega's in actie gekomen, om geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding. Ze zijn met hun team de berg Alpe d'Huez in Frankrijk beklommen op 6 juni jl.  Vanaf november 2018 tot 1 juli 2019 zijn ze bezig geweest om geld in te zamelen met verschillende acties. Maar met het uitbrengen van de speciale uitgave van het boek de 'Big Five for Life', dat is opgedragen aan Frank Speets, zijn inmiddels 1000 exemplaren verkocht. Frank overleed op 23-jarige leeftijd aan de gevolgen van een zeer zeldzame vorm van kanker. Het boek is volledig gesponsord en de totale opbrengst ging naar Alpe d'HuZes.

Kankerpatiënten krijgen weer focus

De Cancer Care coaches, die dagelijks werken met kankerpatiënten met als doel om hen weer opnieuw focus te geven na hun ziekte, konden nu aan de voorkant meehelpen om geld op te halen voor kankeronderzoek. Met als grootste doel kanker de wereld uit te helpen. Big Five for Life training en coaching uit Joure haalt uiteindelijk € 30.246,00 euro op voor Alpe d'HuZes.

Trots

Baukje Bonsma, Cancer Care coach en eigenaar van Big Five for Life heeft zelf deze ziekte in drie verschillende vormen, die niks met elkaar te maken hadden, overwonnen. Ze weet als geen ander wat voor impact de ziekte heeft op het leven van een kankerpatiënt en die van hun naasten. "We zijn dan ook erg trots dat we met dit fantastische bedrag kunnen bijdragen aan kankeronderzoek", aldus Baukje.

Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 4 uur geleden
En film af Nikolaj Arcel
Filmhuis Sneek toont The Promised Land met in de hoofdrol Mads Mikkelsen. Cultuur 10 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00
Afbeelding
Kleding inzamelingsactie G.V. De Stanfries 4 april in IJlst/Oosthem Sport 27 mrt, 15:27
Afbeelding
Inwoners centraal in gastvrij Súdwest-Fryslân Politiek 27 mrt, 15:25
Afbeelding
Groot onderzoek naar koopgedrag in Fryslân eind maart van start Politiek 26 mrt, 18:00
Afbeelding
VC Sneek H1 wint voorlaatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Vocasa H2 Sport 26 mrt, 15:00
Afbeelding
Aanvragen lening voor verduurzamen huis afgelopen 10 jaar verachtvoudigd Duurzaamheid 26 mrt, 08:00