Afbeelding

Zwembad De Klomp Wommels

Algemeen

Zwembad De Klomp is een ruim opgezet openlucht bad in Wommels. Het zwembad heeft twee grote baden, een peuterbad, twee glijbanen, een groot terras met kiosk en zonneweide met voetbalveld, beachvolleybalveld en speeltuin. De Klomp wordt sinds ruim tien jaar gerund door vrijwilligers die met groot enthousiasme allerlei onderhoudswerkzaamheden uitvoeren, in de kiosk staan en veel activiteiten organiseren. Gediplomeerd personeel houdt toezicht en geeft diverse vormen van zwemles aan jong en oud, waaronder ABC, zwemvaardigheid, trimzwemmen en triathlontraining. Daarnaast is er Zeemeerminzwemmen en Aqua Bootcamp. In september de Triathlon Wommels.

Zwembad De Klomp bestaat dit jaar 45 jaar. In het weekend van 5 t/m 7 juli wordt dat gevierd met op vrijdagavond discozwemmen en op zaterdag live-muziek van It Takes Two. In de zomervakantie zijn de zwemlessen 's ochtends waardoor De Klomp vanaf 12.00 uur elke dag verder geheel voor recreatie geopend is. Rond het zwembad is volop parkeergelegenheid en met de bus ben je er snel. Er is een bushalte vlakbij. Door de bosrand om het terrein is er altijd luwte. Op het terras staan bomen en grote parasols voor schaduw. In de kiosk zijn naast koffie en thee, fris, snoep en ijs ook patat en snacks verkrijgbaar.  

In de zomervakantie houden we regelmatig diverse leuke activiteiten. Woensdag 21 en donderdag 22 augustus is het Timmerdorp De Klomp, zondag 1 september 's ochtends picknicken en zaterdag 14 september de Triathlon Wommels, op vrijdagavond 13 september voorafgegaan door de Jeugd Triathlon Wommels. 

Zondag 15 september is de slotdag van het seizoen met Schuimparty. Zaterdag 7 september op de zonneweide het Greidhoek' Festival.

Zwembad De Klomp is een duurzaam zwembad. Zo wordt er gebruik gemaakt van zoutelektrolyse voor de zuivering van het badwater en wekken de zonnepanelen op de daken groene stroom op. Het water wordt verwarmd met behulp van een pelletkachel tot zo'n 25 graden Celsius. 

Afbeelding
Friso Sneek zet forse stap richting finale play offs Sport 18 uur geleden
Afbeelding
Het kiezen van de juiste auto- of motorverzekering Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid gisteren
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 18 apr, 18:00
Afbeelding
Friso Sneek treft runner up Draisma Dynamo in halve finale Sport 18 apr, 09:06
Afbeelding
Ontdek Kinderdans bij Kunstencentrum Atrium! Cultuur 17 apr, 10:48
Afbeelding
Visles op OBS de Oudvaart Sneek Algemeen 15 apr, 08:48
Afbeelding
Aantal Friese woningen met zonnepanelen in 2,5 jaar tijd toegenomen met 81,2% Duurzaamheid 12 apr, 08:00