Afbeelding

Leerlingen CSG Bogerman in de prijzen

Algemeen

SNEEK – Dinsdag 11 juni werd in Amsterdam de KNAW Onderwijsprijs 2019 voor de beste vwo-profielwerkstukken van Nederland uitgereikt. Leerlingen Silke van der Wal en Luut van Gent van CSG Bogerman in Sneek wonnen in het profiel Cultuur & Maatschappij de derde prijs met hun profielwerkstuk over problemen rondom het Nederlandse immigratiebeleid.

Silke en Luut legden onder meer bloot dat zowel de doelen als de beoordelingscriteria van het inburgeringstraject nergens duidelijk omschreven zijn. De jury noemt hun werkstuk een journalistieke speurtocht waaruit volharding spreekt.

323 werkstukken

Een jury van topwetenschappers beoordeelde dit jaar 323 profielwerkstukken. In elk van de vier profielen (Cultuur & Maatschappij, Economie & Maatschappij, Natuur & Gezondheid en Natuur & Techniek) werden een eerste, een tweede en een derde prijs toegekend. De eerste prijs is een studiebeurs voor het eerste collegejaar à € 2.000, de tweede prijs is een bedrag van € 1.500 en de derde prijs bedraagt € 1.000. De docenten die de winnende werkstukken hebben begeleid, ontvingen een oorkonde en de scholen van de leerlingen ontvingen een plaquette.

Inspirerend onderwijs

Dit is het elfde jaar dat de KNAW Onderwijsprijs wordt uitgereikt. Met deze prijs wil de KNAW (Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen) benadrukken dat inspirerend onderwijs de basis legt voor de ontwikkeling van de wetenschap. De prijs wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

De genomineerde profielwerkstukken en door de winnaars gemaakte filmpjes zijn te bekijken op www.knawonderwijsprijs.nl.

Afbeelding
Het complete gids voor het onderhouden van je hottub of jacuzzi Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Afraw Nation behaalt tweede plaats bij NK van UDO en kwalificeert zich voor EK in Duitsland Algemeen 23 apr, 09:01
Afbeelding
Deze zomervakantie niet al te ver van huis? Dit zijn 4 top vakanties dicht in de buurt! Recreatie & Ontspanning 22 apr, 15:20
Afbeelding
Arena Friso Sneek explodeert na golden set in waanzinnig duel Sport 22 apr, 10:27
Afbeelding
VC Sneek massaal in actie voor maand van de voedselbank Sport 22 apr, 09:00
Afbeelding
Friso Sneek zet forse stap richting finale play offs Sport 19 apr, 14:00
Afbeelding
Het kiezen van de juiste auto- of motorverzekering Algemeen 19 apr, 11:14
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 19 apr, 08:00