sopraan Jannet Rienks
sopraan Jannet Rienks eigen foto

Zingen in de Martini in Bolsward

Algemeen

BOLSWARD - Op zondag 5 mei 15.00 uur is er weer Zingen in de Martini o.l.v. dirigent/saxofonist Jan Brens. Het concert staat in het teken van Bevrijdingsdag! Vaste medewerkers zijn het Fries Mannen Ensemble en het Fries Blazers Ensemble. Organist/pianist is Jan Moens uit Luttelgeest. Speciale gasten zijn: sopraan Jannet Rienks met pianiste Sjoukje van der Velde.

Jannet is bekend als solist bij diverse opera/operette producties van Amadeus en theaterkoor Animato uit Leeuwarden. Zij zingt ook bij het Noord Nederlands Concertkoor en bij Koorbizznizz. Zij en Sjoukje brengen samen de bijzondere sfeer van deze dag in o.a. From the time you say goodbye, We'll meet again, Lily Marlene, White Cliffs of Dover.

Het Fries Mannen Ensemble bestaat ruim 10 jaar en is een solisten-ensemble van 12 man. Alle opbrengsten van ruim 20 optredens per jaar gaan naar "hun"meisjesschool op Sri Lanka en naar o.a. de plaatselijke voedselbank, de Schuilplaats, Trijntje Beimersstichting e.a. Ook de verkoop van de 4 verschillende Cd's komt ten goede aan deze doelen. Men komt met enkele nieuwe liederen, o.a. "Ik zal er zijn".

Het Fries Blazers Ensemble bestaat inmiddels bijna 5 jaar. Een 25-tal muzikanten worden bij elk optreden geformeerd uit een bestand van zo'n 50 liefhebbers van koraalmuziek en licht klassieke werken. Naast de Valerius-liederen speelt men Engelse Hymnes, Tollite Hostias, A little Prayer e.a. Dirigent/saxofonist Jan Brens maakte de meeste arrangementen voor koor en orkest. Hij zal een paar keer soleren op saxofoon, samen met de organist in o.a. het "Lascia ch'io pianga"—het lied van de vrijheid.

Er is veel samenzang. Het slotlied is: "Nearer my God to Thee" en wordt gezamenlijk gezongen en gespeeld. Kaarten à 10 euro zijn verkrijgbaar bij PRIMERA te Bolsward en aan de kerk.

En film af Nikolaj Arcel
Filmhuis Sneek toont The Promised Land met in de hoofdrol Mads Mikkelsen. Cultuur 1 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 19 uur geleden
Afbeelding
Kleding inzamelingsactie G.V. De Stanfries 4 april in IJlst/Oosthem Sport 23 uur geleden
Afbeelding
Inwoners centraal in gastvrij Súdwest-Fryslân Politiek 23 uur geleden
Afbeelding
Groot onderzoek naar koopgedrag in Fryslân eind maart van start Politiek 26 mrt, 18:00
Afbeelding
VC Sneek H1 wint voorlaatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Vocasa H2 Sport 26 mrt, 15:00
Afbeelding
Aanvragen lening voor verduurzamen huis afgelopen 10 jaar verachtvoudigd Duurzaamheid 26 mrt, 08:00
Afbeelding
Scouting Jambowa Bolsward adopteert Marinemonument Verhalen uit de buurt 25 mrt, 20:00