woensdag 23 september, 2020 01:19
Logo rondomvandaag.nl/Sneek
Foto: Almar Hesmerg

Almar Hesmerg naar Berlijn gefietst voor Maag Lever Darm Stichting en jeugd SWZ

Almar Hesmerg uit Sneek is in een week tijd van de Friese Waterpoortstad naar de Duitse miljoenenstad Berlijn gefietst. Hij deed dat om geld in te zamelen voor de Maag Lever Darm Stichting en voor voetbalclub Sneek Wit Zwart waar hij jeugdvoorzitter is. De helft van de opbrengst gaat naar de Maag Lever Darm Stichting en de andere helft naar de jeugdafdeling van de Sneker voetbalclub.

De blije en terecht trotse voetbalclub meldt op haar Facebookpagina: "Zaterdag 29 augustus vertrok onze jeugdvoorzitter Almar Hesmerg vanuit het sportpark van VV Sneek Wit Zwart richting Berlijn, op die dag fietsten 15 familieleden, vrienden en spelers van VV Sneek Wit Zwart mee. Veel mensen waren die ochtend aanwezig om de groep uit te zwaaien.

Per ongeluk op militair oefenterrein
De tweede dag fietste nog 1 persoon met Almar mee en de dagen daarop fietste Almar alleen, maar wel vergezelden zijn vader en Wil hem de gehele trip met de auto. Het weer was die week grotendeels heel goed en Almar fietste gemiddeld 100 kilometer per dag, onderweg waren er nog wel wat uitdagingen, waaronder dat Almar een keer midden in een militair oefengebied terecht kwam, maar ook uitdagende wegen. Het werd een fantastisch avontuur en uiteindelijk kwam Almar op vrijdag aan in Berlijn waar hij door zijn familie werd opgewacht.

Vlog op Facebook Maag Lever Darm Stichting
Zaterdag 5 september restte nog de symbolische rit naar de Brandenburger Tor samen met zijn familie. Elke dag heeft Almar een verslag gemaakt en op zijn Facebook en Instagram pagina gezet, ook staan er twee filmpjes op de Facebook pagina van de Maag, Lever en Darm stichting en is zaterdag 12 september het derde en laatste filmpje geplaatst. Dat filmpje vind je hier: https://www.facebook.com/mldstichting.

In totaal heeft Almar 686 kilometer gefietst en dat allemaal voor de jeugd van VV Sneek Wit Zwart en de Maag, Lever en Darm stichting. De inzamelingsactie zal binnenkort gesloten worden en voor de helft van het ingezamelde geld zal iets moois opgezet worden voor de jeugd en de andere helft gaat naar de Maag, Lever en Darmstichting, wat gebruikt wordt voor onderzoek en voorlichting. Heel veel mensen en ook sponsoren hebben de actie in allerlei vormen ondersteund, wat echt hartverwarmend was.

Doneren kan nog
Het doneren kan nog steeds, ga daarvoor naar deze link: https://www.voormlds.nl/actie/almar-hesmerg

Meer berichten